
Κακοδιοίκηση και σπατάλη στην ΕΡΤ διαπίστωσαν οι επιθεωρητές
Έντονα φαινόμενα κακοδιοίκησης, αδιαφάνειας, παράνομων αναθέσεων και αλόγιστης σπατάλης δημοσίου χρήματος την περασμένη πενταετία αποκάλυψε τα πορίσματα δύο επιθεωρήσεων του σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης στην ΕΡΤ. Ήδη κινήθηκαν οι διαδικασίες για αναζήτηση πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών, ενώ τις επόμενες ημέρες συνεδριάζει το Δοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.
Έντονα φαινόμενα κακοδιοίκησης, αδιαφάνειας, παράνομων αναθέσεων και αλόγιστης σπατάλης δημοσίου χρήματος την περασμένη πενταετία αποκάλυψε τα πορίσματα δύο επιθεωρήσεων του σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης στην ΕΡΤ.
Τα πορίσματα παραδόθηκαν στον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο και έχουν διαβιβαστεί στον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών για την αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών.
Οι επιθεωρητές ζήτησαν επίσης από το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο την άσκηση δίωξης εναντίον υπαλλήλων της ΕΡΤ ΑΕ σε βάρος των οποίων προέκυψαν πειθαρχικές ευθύνες.
Ο κ. Γερουλάνος έδωσε εντολή να συγκληθεί άμεσα έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας προκειμένου να κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την απόδοση ευθυνών και την αποκατάσταση της νομιμότητας στην ΕΡΤ, με ανάκληση παράνομων πράξεων, αναζήτηση παράνομων αμοιβών ή μπόνους κ.λπ.
Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας θα πραγματοποιηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Εμπολα: Η επιδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται – Σχεδόν 440 νεκροί στη ΛΔ Κονγκό
- Πορτογαλία – Κροατία 2-1: Πρόκριση με ανατροπή και… αναβολή στο Last Dance του Ρονάλντο!
- Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το δικαίωμα του Πακιστάν να αμύνεται έναντι «τρομοκρατικών επιθέσεων»
- Γκίλφοϊλ: Η συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ είναι βαθιά ριζωμένη στην ιστορία
- Η παρουσία της Τουρκίας στην Κύπρο αποτελεί «κόκκινη γραμμή» λέει ο ΥΠΕΞ του ψευδοκράτους
- ΗΠΑ – Τουρκία: Πρωτοβουλία στο Κογκρέσο για να μπλοκαριστεί η πώληση κινητήρων για τα τουρκικά μαχητικά KAAN


