Επτά ομοφυλόφιλους πάστορες χειροτόνησε η μεγαλύτερη λουθηρανική εκκλησία στις ΗΠΑ
Τους πρώτους ομοφυλόφιλους πάστορες χειροτόνησε αυτή την εβδομάδα η
Ευαγγελική Λουθηρανική Εκκλησία στις ΗΠΑ, μετά την έγκριση που έδωσε το περασμένο έτος, όχι χωρίς να υπάρξουν και αντιδράσεις στο εσωτερικό της.
Τους πρώτους ομοφυλόφιλους πάστορες χειροτόνησε αυτή την εβδομάδα η
Ευαγγελική Λουθηρανική Εκκλησία στις ΗΠΑ, μετά την έγκριση που έδωσε το
περασμένο έτος, όχι χωρίς να υπάρξουν και αντιδράσεις στο εσωτερικό της.
Πρόκειται για επτά άνδρες που χειροτονήθηκαν στο Σαν Φρανσίσκο και θα λειτουργήσουν στην ευρύτερη περιοχή. Στο προσεχές διάστημα θα γίονουν δεκτοί ακόμα περισσότεροι.
Η Εκκλησία, αναφέρουν οι New York Times, έχει 4,6 εκατομμύρια μέλη στις ΗΠΑ και είναι η μεγαλύτερη από όσες επιτρέπουν ομοφυλόφιλους ιερείς.
Η αρχή έγινε με την έγκριση του περασμένο χρόνο της Συνόδου της εκκλησίας να κάνει δεκτούς ως ιερείς ομοφυλόφιλους άνδρες με σταθερή σχέση. Ωστόσο, αντιδρώντας στην απόφαση περισσότερες από 180 συνάξεις επί των περίπου 10.400 που απαρτίζουν το σώμα κίνησαν τη διαδικασία να αποσχιστούν από το σώμα της .
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κωνσταντίνος Αργυρός: Τι λέει για τη γνωρίμια του με την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
- Χίος: Διάσωση μητέρας και γιου από το φλεγόμενο σπίτι τους
- Νέλσον Μαντέλα: Ο ισόβιος αγώνας κατά του ρατσισμού
- Η δεύτερη… νιότη του Νάντο Ντε Κολό στη Βιλερμπάν (vids)
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στα Διαβατά
- Ελβετικό φράγκο: Έφτασε η κρίσιμη δίκη στον Άρειο Πάγο – Προσφυγή 200.000 πολιτών

