
Τα τεστ αντοχής δεν θα αλλάξουν την αξιολόγηση των «κομμένων» τραπεζών, λέει η Fitch
Δεν θα υπάρξουν άμεσες επιπτώσεις στην αξιολόγηση από τη Fitch των ευρωπαϊκών τραπεζών που δεν πέτυχαν στα τεστ αντοχής, όπως ανέφερε ο οίκος αξιολόγησης. Η Fitch υποστηρίζει ότι το ενδιαφέρον πρέπει να στραφεί στην περιορισμένη πρόσβαση τραπεζικών ιδρυμάτων σε Ισπανία, Πορτογαλία και Ελλάδα στις αγορές κεφαλαίων και χρήματος.
Δεν θα υπάρξουν άμεσες επιπτώσεις στην αξιολόγηση από τη Fitch των
ευρωπαϊκών τραπεζών που είτε δεν πέτυχαν στα τεστ αντοχής ή αποτελούν μέρος του υπό συγχώνευση ισπανικού ομίλου που εμφάνισε έλλειμμα κεφαλαίων, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο οίκος αξιολόγησης.
Η Fitch πρόσθεσε ότι η βασική της ανησυχία είναι η περιορισμένη πρόσβαση κάποιων τραπεζών στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Ελλάδα στις αγορές κεφαλαίων και χρήματος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κολομβία: Και ο αριστερός υποψήφιος απέφυγε να αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών
- Κολομβία: Ο απερχόμενος πρόεδρος Πέτρο αμφισβητεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών
- Ουκρανία: Παιδί σκοτώθηκε και άλλοι 11 τραυματίστηκαν από ουκρανικό πλήγμα σε κατεχόμενη περιοχή της Χερσώνας
- Γάζα: Τουλάχιστον 2 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα σε καφενείο
- Σουδάν: Δεκάδες νεκροί σε δύο επιθέσεις με drones στην περιφέρεια του Κορντοφάν
- Ιράν: Υπέρ αλλαγών στον τρόπο διακυβέρνησης τάσσεται ο πρόεδρος Πεζεσκιάν