
Άφαντος ο Γάλλος όμηρος της Αλ Κάιντα στο Μάλι μετά από στρατιωτική επιχείρηση
Δεν γνωρίζουν οι γαλλικές Αρχές εάν είναι νεκρός ή ζωντανός ο 78χρονος Μισέλ Ζερμανό, που απήχθη στη Μαυριτανία από την Αλ Κάιντα, μετά την κοινή στρατιωτική επιχείρηση γαλλικών και μαυριτανικών δυνάμεων με στόχο δυνάμεις της οργάνωσης στην περιοχή. Η καταδίωξη οδήγησε τους στρατιώτες βαθιά στο γειτονικό Μάλι, έξι αντάρτες σκοτώθηκαν κατά την τετραήμερη επιχείρηση.
Δεν γνωρίζουν οι γαλλικές Αρχές εάν είναι νεκρός ή ζωντανός ο 78χρονος
Μισέλ Ζερμανό, που απήχθη στη Μαυριτανία από την Αλ Κάιντα, μετά την
κοινή στρατιωτική επιχείρηση γαλλικών και μαυριτανικών δυνάμεων με στόχο
δυνάμεις της οργάνωσης στην περιοχή.
Η καταδίωξη οδήγησε τις στρατιωτικές δυνάμεις των δύο χωρών βαθιά στο γειτονικό Μάλι. Η τετραήμερη επιχείρηση έληξε το Σάββατο, και σύμφωνα με τη Μαυριτανία οδήγησε στο θάνατο έξι ανταρτών της AQIM, του βραχίονα της Αλ Κάιντα στη βόρεια Αφρική.
Οι γαλλικές δυνάμεις πίστευαν πως ο Μ.Ζερμανό βρισκόταν σε θέση της Αλ Κάιντα δέχθηκε επίθεση την Παρασκευή, αλλά πηγές από το γαλλικό υπουργείο Άμυνας ανέφεραν το Σάββατο πως δεν έχουν στοιχεία για το εάν ο όμηρος είναι ακόμη ζωντανός.
Η AQIM έχει δώσει διορία στο Παρίσι μέχρι την επόμενη εβδομάδα, απειλώντας πως θα σκοτώσει τον Μ.Ζερμανό εάν δεν συμφωνήσει σε ανταλλαγή κρατουμένων.
H στρατιωτική επιχείρηση, με τη συμμετοχή 30 μελών των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων, έγινε στο πλαίσιο ενίσχυσης της διεθνούς συνεργασίας για την καταπολέμηση της AQIM. Η οργάνωση επικεντρωνόταν αρχικά στην Αλγερία, αλλά πλέον έχει δύο φράξιες με έντονη παρουσία στις ερημικές περιοχές της Μαυριτανίας, του Μάλι και του Νίγηρα.
Οι παρατηρητές επισημαίνουν όμως πως η γαλλική συμμετοχή φαίνεται ότι ήταν μάλλον μία αποτυχημένη προσπάθεια διάσωσης του Μ.Ζερμανό. Η επιδρομή προκάλεσε τη δυσφορία του Μάλι, στο έδαφος του οποίου κατέληξαν οι στρατιωτικές δυνάμεις, αλλά και της Ισπανίας, πολίτες της οποίας είναι ακόμη όμηροι AQIM.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΠΑΣΟΚ: Πρωτοβουλία για παρατηρητήριο τιμών των ακτοπλοϊκών μετακινήσεων – «Οργανώνει αυτό που δεν κάνει η κυβέρνηση»
- Ο Έλον Μασκ είναι πρωτοπόρος της ΑΙ, πολύ πλούσιος και πολύ ισχυρός – Πρέπει να τον φοβόμαστε;
- Σιδηρόδρομος: Εκτός τροχιάς οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για το ETCS – 3,5 χρόνια μετά τα Τέμπη εκτός λειτουργίας
- ΠΑΣΟΚ: Πέμπτο «χτύπημα» στις «άγνωστες πτυχές του Ελλάδα 2.0»
- H άγνωστη μπουτίκ του Παρισιού που ψωνίζουν Τζάρβις Κόκερ και Άλεξ Τέρνερ – Ούτε διαφημίσεις, ούτε εκπτώσεις
- Γαλλία – Ελλάδα 66-65: Ήττα σε «νεκρό» χρόνο για την Εφήβων και τρίτη θέση στο Group A


