
Σε μία εβδομάδα η επανέναρξη των εργασιών της ΒΡ για τη διαρροή στον Κόλπο του Μεξικού
Σε μία εβδομάδα, ίσως και νωρίτερα, εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν ξανά οι προσπάθειες για να τεθεί οριστικά υπό έλεγχο η διαρροή στην πετρελαιοπηγή της ΒΡ στον Κόλπο του Μεξικού, καθώς εξασθενεί η τροπική καταιγίδα Μπόνι που έπληξε την περιοχή. Στη σκιά της διαρροής ετοιμάζεται η εταιρεία να προχωρήσει σε υποθαλάσσιες γεωτρήσεις στα ανοικτά της Λιβύης, «χρονοτριβεί» με την καταβολή των αποζημιώσεων η ΒΡ σύμφωνα με τον διαχειριστή του ταμείου επανόρθωσης.
Σε μία εβδομάδα, ίσως και νωρίτερα, εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν ξανά οι
προσπάθειες για να τεθεί οριστικά υπό έλεγχο η διαρροή στην
πετρελαιοπηγή της ΒΡ στον Κόλπο του Μεξικού, καθώς εξασθενεί η τροπική
καταιγίδα Μπόνι που έπληξε την περιοχή.
Τα συνεργεία έχουν ξεκινήσει την επιστροφή τους στην εξέδρα, αλλά η επανασύνδεση του συστήματος απάντλησης μπορεί να καθυστερήσει μέχρι και επτά ημέρες.
Το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών εμπόδισε τις τελευταίες ημέρες η τροπική καταιγίδα Μπόνι, η οποία πλέον πέρασε σε ύφεση. Η Μπόνι όμως, υποστηρίζουν οι μετεωρολόγοι, μπορεί να επιδράσει θετικά στην κατάσταση διαλύοντας μέρος του πετρελαίου στη θάλασσα.
Παράλληλα, ο Κένεθ Φάινμπεργκ, ανεξάρτητος διαχειριστής του ταμείου 20 δισ. δολαρίων που δημιούργησε η ΒΡ για καταβολή αποζημιώσεων, κατηγόρησε την εταιρεία πως χρονοτριβεί με την καταβολή των χρημάτων.
«Ναι, η ΒΡ καθυστερεί εσκεμμένα» δήλωσε ο Κ.Φάινμπεργκ, εξηγώντας σύμφωνα με το Reuters πως «δεν πιστεύω πως το κάνουν για τα χρήματα, αλλά απλά επειδή δεν ξέρουν τι να απαντήσουν στις ερωτήσεις όσων υποβάλλουν τις αιτήσεις».
Στη σκιά της διαρροής, όπως αναφέρουν οι Financial Times, η εταιρεία ετοιμάζεται να προχωρήσει σε υποθαλάσσιες γεωτρήσεις στα
ανοικτά της Λιβύης. H εταιρεία είχε κατηγορηθεί ότι πίεσε τις βρετανικές Αρχές να απελευθερώσουν τον βομβιστή του Λόκερμπι με στόχο να της επιτραπεί η εκμετάλλευση κοιτασμάτων στα ανοικτά της Λιβύης, κάτι που η εταιρεία αρνείται.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Πώς η εμμονή των αφεντικών με το ChatGPT οδηγεί σε παράκρουση τους υπαλλήλους
- Σπουδαίο επίτευγμα από τον Παπανικολάου: Έφτασε τις 800 συμμετοχές με τον Ολυμπιακό!
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [19.04 – 25.04.2026]
- Πέταξαν σορούς 50 βρεφών και 6 ενηλίκων σε νεκροταφείο στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο
- Λιοσίων: Ταυτοποιήθηκε ο οδηγός της μηχανής που παρέσυρε και εγκατέλειψε την 16χρονη – Θέμα ωρών η σύλληψή του
- Έτοιμος να προπονήσει τον Μέσι ο Αλμέιδα – Σενάριο για την Ίντερ Μαϊάμι





