Νέο μήνυμα για το Βατοπαίδι έστειλε μέσω συνεργατών του ο Κ.Καραμανλής
Μήνυμα, τόσο στη Ρηγίλλης όσο και στην κυβέρνηση έστειλε ο τέως πρωθυπουργός Κώστας
Καραμανλής, λέγοντας -μέσω συνεργατών του- ότι για το Βατοπαίδι θα μιλήσει όταν εκείνος κρίνει ότι πρέπει να τοποθετηθεί. Οι εξελίξεις στην υπόθεση του Βατοπαιδίου προκαλούν αλυσιωτές αντιδράσεις στη ΝΔ.
Μήνυμα, τόσο στη Ρηγίλλης όσο και στην κυβέρνηση έστειλε χθες ο Κ.
Καραμανλής, λέγοντας -μέσω συνεργατών του- ότι για το Βατοπαίδι θα μιλήσει όταν εκείνος κρίνει ότι πρέπει να μιλήσει.
Συγκεκριμένα, στενοί συνεργάτες του άφησαν να διαρρεύσει ότι «ο κ. Καραμανλής θα μιλήσει όταν κρίνει ο ίδιος και με γνώμονα το εθνικό και δημόσιο συμφέρον, και όχι επειδή κάποιοι αδημονούν για λόγους προπαγάνδας και παραπληροφόρησης».
Η υπόθεση του Βατοπαιδίου, αλλά και το εξαιρετικά υψηλό ποσό της εγγύησης που ορίστηκε για τον Γιάννη Αγγέλου έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στη Νέα Δημοκρατία, αλλά και «πόλεμο» με την ηγεσία της Δικαιοσύνης.
Από πλευράς κυβέρνησης ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης συνέστησε ψυχραιμία στην ηγεσία της ΝΔ, απορρίπτοντας τα περί σκευωρίας.
Ο κ. Καστανίδης υπενθύμισε ότι οι ηγεσίες των ανώτατων δικαστηρίων της χώρας επιλέχθηκαν προσωπικά από τον κ. Καραμανλή, ενώ οι ανώτατοι λειτουργοί εκλέχθηκαν από τους συναδέλφους τους πριν από
λίγο καιρό χωρίς την παραμικρή εμπλοκή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Στο προσκήνιο εμφανίστηκαν και πρώην υπουργοί, όπως ο Γ.Βουλγαράκης, ο οποίος υποστήριξε ότι οι ανταλλαγές με το Βατοπαίδι ήταν κεντρική πολιτική επιλογή και για αυτό υπέγραψαν τόσοι υπουργοί, «δείχνοντας» με αυτό τον τρόπο το Μέγαρο Μαξίμου.
Ο πρώην υπουργός Πολιτισμού στήριξε τον κ. Αγγέλου, αλλά και τον κ. Καραμανλή, λέγοντας ότι αδικήθηκε, ενώ αναγνώρισε ότι έγιναν κακοί χειρισμοί από τη ΝΔ στην υπόθεση και διευκρίνισε πως θα είναι σκάνδαλο μόνο αν αποδειχθεί ότι η ανταλλαγή υπήρξε ετεροβαρής σε βάρος του Δημοσίου.
Όπως αναφέρει Το Βήμα του Σαββάτου, στη Ρηγίλλης αναμένουν το πότε θα επιλέξει ο κ. Καραμανλής να μιλήσει, αλλά δεν σκοπεύουν να αφήσουν αναπάντητες και τις επιθετικές κινήσεις προς την ηγεσία, ειδικά μετά την κίνηση του κ. Βουλγαράκη να ζητήσει με επιστολή του να καταθέσουν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής ως μάρτυρες ο Ευ. Βενιζέλος, οι πρώην υπουργοί Πολιτισμού (Μ. Λιάπης, Αντ. Σαμαράς) και ο νυν υπουργός Παύλος Γερουλάνος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παραιτήθηκε η κυβέρνηση στη Βουλγαρία μετά από εβδομάδες διαδηλώσεων
- Μια ματιά από ψηλά: Έτσι φαίνονται τα χιονισμένα Λευκά Όρη της Κρήτης από το διάστημα
- «Η Έξοδος 200 χρόνια μετά» – Το Μεσολόγγι παρουσίασε το επετειακό του πρόγραμμα
- Η Κ-19 της Μπενφίκα… έπαθε ΠΑΣ Γιάννινα και «αντέγραψε» το απίθανο γκολ των Σιαλμά-Σκούφαλη (vids)
- Ηράκλειο: Συγκλονίζει η 25χρονη που παρασύρθηκε από μηχανή μαζί με τα σκυλιά της
- Τσουκαλάς: «Άλλα ακούν τα αυτιά των αγροτών από την κυβέρνηση και άλλα βλέπουν στις τσέπες τους»