
Απορρίπτει η ΔΕΗ οποιαδήποτε ευθύνη για τις πυρκαγιές σε Βαρνάβα και Μικροχώρι
Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο απέρριψε η ΔΕΗ τις αιτιάσεις ότι οι πυρκαγιές στον Βαρνάβα και στο Μικροχώρι Καπανδριτίου, οφείλονται σε πλημμελή συντήρηση του δικτύου της.
Απορρίπτει η ΔΕΗ τις αιτιάσεις σύμφωνα με τις οποίες οι πυρκαγιές στον Βαρνάβα και στο Μικροχώρι Καπανδριτίου, οφείλονται σε πλημμελή συντήρηση του δικτύου της.
Αρμόδια στελέχη της επιχείρησης δήλωσαν απόψε ότι η επιχείρηση «εκτελεί όλους τους προβλεπόμενους συστηματικούς ελέγχους, κλαδέματα και αποψιλώσεις που προβλέπονται στο πλαίσιο της πρόληψης πυρκαγιών» και πρόσθεσαν:
- Από όλα τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η ΔΕΗ, δεν προκύπτει από πουθενά οιαδήποτε ευθύνη της. Αντίθετα η επιχείρηση έχει πληγεί από τις πυρκαγιές καθώς έχει υποστεί ζημιές το δίκτυο (καμένοι στύλοι, γραμμές).
- Από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκαν οι πυρκαγιές η ΔΕΗ σε συνεργασία και μετά από εντολή της Πυροσβεστικής προχώρησε σε διακοπή ηλεκτροδότησης των περιοχών που κινδύνευαν.
- Η ΔΕΗ συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές και θα προσκομίσει όσα στοιχεία της ζητηθούν προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια των πυρκαγιών.
Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας Πρωτοδικών διέταξε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, ώστε να αποσαφηνιστεί εάν οι πυρκαγιές οφείλονται ή όχι σε πλημμελή συντήρηση του δικτύου της ΔΕΗ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Προειδοποίηση ΕΟΦ για τις παράνομες διαφημίσεις φαρμάκων για αδυνάτισμα
- Γενικό Κρατικό Νίκαιας: Βρέθηκε το ιατρικό μηχάνημα αξίας 25.000 ευρώ μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα
- Άνθρωποι κατρακυλούν σε λόφο κυνηγώντας ένα… τυρί – Η παράξενη παράδοση στη Βρετανία
- Ο Πίτερς, η Αρμάνι και η περίπτωση του… Μιλουτίνοφ
- Θεσσαλονίκη: Νέα επιχείρηση από το ελληνικό FBI για παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ – 16 συλλήψεις
- Απαξιωτικός και επιθετικός για ΠΑΣΟΚ και νέα κόμματα ο Μητσοτάκης – Παρατείνεται και τον Ιούλιο η επιδότηση στο diesel
