
Δεκαεπτά νεκροί από πυρά ενόπλων στη διάρκεια γιορτής στο Μεξικό
Δεκαεπτά άτομα, ανάμεσά τους και πέντε γυναίκες, -στην πλειοψηφία τους νέοι- έχασαν τη ζωή τους όταν ομάδα ενόπλων άνοιξε πυρ εναντίον τους στη διάρκεια μεγάλης γιορτής στο Τορεόν του βορείου Μεξικού.
Δεκαεπτά άτομα, ανάμεσά τους και πέντε γυναίκες, -στην πλειοψηφία τους νέοι- έχασαν τη ζωή τους όταν ομάδα ενόπλων άνοιξε πυρ εναντίον τους στη διάρκεια μεγάλης γιορτής στο Τορεόν του βορείου Μεξικού.
Δεκαοκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν επίσης από τους ενόπλους που άνοιξαν πυρ στη διάρκεια της γιορτής στο προάστιο Τορεόν, πρωτεύουσα της πολιτείας Κοαχουίλα, στα σύνορα με το Τέξας, ανακοίνωσε η τοπική εισαγγελία και οι αστυνομία.
«Μπήκαν μέσα. Φώναξαν: σκοτώστε τους όλους και άρχισαν να πυροβολούν οτιδήποτε κινείτο» δήλωσε αστυνομικός επικαλούμενος αυτόπτες μάρτυρες.
Η βία που έχει σχέση με το οργανωμένο έγκλημα και κυρίως με τη διακίνηση ναρκωτικών στο Μεξικό έχει προκαλέσει το θάνατο 33 ανθρώπων, μεταξύ τους έξι αστυνομικοί από το βράδυ της Παρασκευής στο βόρειο και το νότιο Μεξικό, σύμφωνα με τις Αρχές.
Στο Μεξικό η βία που συνδέεται με τον «πόλεμο των καρτέλ» των ναρκωτικών έχει προκαλέσει το θάνατο 7.000 ανθρώπων από την αρχή του έτους, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Γιάννης Αμανατίδης νέος γραμματέας της Κ.Ο. – Θα στείλει επιστολή για επιστροφή Πολάκη – Το Σάββατο η εκλογή προέδρου
- Κιλκίς: Φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στο Πολύκαστρο – Σηκώθηκαν δύο αεροσκάφη
- Ιράν: Νέο κύμα αμερικανικών πληγμάτων – «Το Ορμούζ παραμένει κλειστό»
- Οι «Τρωάδες» στην Επίδαυρο εγκαινιάζουν μια νέα εποχή προσβασιμότητας στον πολιτισμό
- Το Ισραήλ σκοτώνει ακόμα 4 αμάχους στη Γάζα – Ανάμεσα τους και ένα παιδί και οι γονείς του
- Η Ελλάδα μεταξύ των χωρών που αντιδρούν στον ευρωπαϊκό φόρο άνθρακα στα καύσιμα