Ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, είναι και
επίσημα ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ο 68χρονος δικηγόρος,
προσωπική επιλογή του Γιάννη Βαρδινογιάννη, εκλέχθηκε με 15 ψήφους υπέρ
και πέντε λευκά, ενώ στις πρώτες του δηλώσεις
φάνηκε ενωτικός, υποσχόμενος πράξεις και όχι λόγια, ενώ μπέρδεψε δύο
φορές τον Παναθηναϊκό με τον… Συνασπισμό!

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Κωνσταντόπουλος είναι προσωπικός φίλος της οικογένειας Βαρδινογιάννη όπως και του Παύλου Γιαννακόπουλου.

Ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού έφτασε για πρώτη φορά στα γραφεία του Παναθηναϊκού λίγο πριν την έναρξη του Δ.Σ. και ξεναγήθηκε στον χώρο από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Λίγο αργότερα, ο Νίκος
Κωνσταντόπουλος εκλέχθηκε με 15 υπέρ και 5 λευκά στην διαδικασία του
διοικητικού συμβουλίου που διήρκεσε σε λιγότερο από μία ώρα. Ο 68χρονος θα
αντικαταστήσει τον Γιώργο Προυσανίδη στο 20μελές Δ.Σ. του Τριφυλλιού και τον
Γιάννη Βεκρή στην τετραμελή εκτελεστική επιτροπή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Κωνσταντόπουλου:

«Να σας ευχαριστήσω που είσαστε σήμερα (13/07) εδώ. Εξέφρασα τις απόψεις που με διακατέχουν σε όλους τους μετόχους. Για εμένα είναι δέσμευση ευθύνης και πρόκληση προσφοράς η ανάληψη της προεδρίας του Παναθηναϊκού.

»Το ποδόσφαιρο αποτελεί μέρος της κοινωνίας. Βρίσκεται σε συνεχή αλληλεπίδραση με όλο τον κόσμο της χώρας. Ελπίζω η συμμετοχή μου στα κοινά του Παναθηναϊκού να έχει συμβολή και στην γενικότερη αναδημιουργία της χώρας.

»Ως μια τέτοια ευκαιρία βλέπω και τη συγκεκριμένη πρόκληση. Αυτό που με ενδιαφέρει, είναι να διασφαλιστεί η συλλογικότητα και η ενότητα.

»Κανείς δεν περισσεύει στον Παναθηναϊκό. Μόνο με αυτές τις προϋποθέσεις θα συνεχίσει ο Παναθηναϊκός. Με ιδιαίτερη συναίσθηση ευθύνης που έχει η θέση που ανέλαβα θέλω να διατυπώσω την άποψη, ότι οι επιτυχίες του Συνασπισμού (σ.σ. μπερδεύτηκε και το διόρθωσε σε Παναθηναϊκού) πρέπει να συνεχιστούν με κοινή προσπάθεια και τη συμβολή όλων.

»Με αυτόν τον τρόπο θα δώσουν τη δύναμη που θα κάνουν τον Παναθηναϊκό πρώτο σε όλα. Δηλαδή, να έχει σε όλους τους τομείς πλεονεκτήματα σε σχέση με τους αντιπάλους του.

»Εγώ είμαι στη διάθεση όλων με καθημερινή συμβολή. Κατά το Δ.Σ. ανακοίνωσα πως θα επιδιώξω να μιλήσω με όλους τους μετόχους. Αυτό που μετράει είναι όλα να κατατίθενται ανοιχτά με ειλικρίνεια. Αυτή η κίνηση, το να συναντηθώ δηλαδή με όλους τους μετόχους, είναι στα άμεσα πλάνα μου.

»Είμαι Παναθηναϊκός από τα παιδικά μου χρόνια. Παρακολουθώ το τι συμβαίνει στην ομάδα και είμαι ενημερωμένος. Ασχολήθηκα συστηματικά με θέματα που άπτονται του αθλητισμού όταν ασκούσα ενεργά το λειτούργημα της δικηγορίας. Το ποδόσφαιρο ως μέρος της ελληνικής κοινωνίας αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα και χρειάζεται συλλογική προσπάθεια για να λυθούν.

»Οι πόρτες είναι ανοιχτές για συζήτηση. Θα εκπροσωπώ θεσμικά τον Παναθηναϊκό όπου κρίνεται σημαντικό. Εκείνο που ενδιαφέρει τους πάντες είναι να υπάρχει κλίμα δημιουργικής ευφορίας. Προς αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε να συμβάλλουμε. Είναι ψηλά ο πήχης. Ψηλά όμως είναι και ο πήχης των απαιτήσεων».

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του μπερδεύτηκε και αντί για να πει Παναθηναϊκός είπε Συνασπισμός και με αρκετή δόση αυτοσαρκασμού τόνισε πως «φαίνεται ότι έχω ασχοληθεί με την πολιτική. Θα το καταλάβατε και προηγουμένως.

»Στην Ελλάδα λένε πως είσαι ό,τι δηλώσεις. Πρέπει να μάθουμε να λέμε αυτό που πραγματικά είμαστε. Είμαι φίλαθλος.Θα ήμουν υπερφίαλος να έλεγα πως είμαι έτοιμος να παίξω στην πρώτη γραμμή.

»Πιστεύω πως θα προσαρμοστώ γρήγορα στη νέα μου θέση, λόγω των εξαιρετικά ικανών συνεργατών που έχω δίπλα μου. Νομίζω ότι η υπόθεση του νέου γηπέδου έχει φτάσει σε ένα σημείο ώριμο, όπου όλες οι πλευρές οφείλουν να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους. Θα ασχοληθώ με αυτό το θέμα.

»Αντέχω στην κριτική και στην αντίρρηση, αρκεί να γίνεται καλόπιστα με σκοπό τη συλλογική βελτίωση. Η υπόθεση είναι συλλογική για τους μετόχους, αλλά και των δημοσιογράφων. Έτσι πρέπει να την αντιμετωπίσετε και εσείς οι δημοσιογράφοι γιατί είναι ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνικής μας ζωής».

Βαρδινογιάννης: «Δύσκολο το έργο του»

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ευχήθηκε καλή επιτυχία στον νέο πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Νίκο Κωνσταντόπουλο, ενώ γνωστοποίησε ότι επιστρέφει στο Δ.Σ. των «πρασίνων».

Η δήλωσή του Τζίγγερ:

«Σήμερα ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου του Δ.Σ. με την ανάδειξη στο αξίωμα αυτό του Νίκου Κωνσταντόπουλου.

»Του εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει με γνώμονα την επίτευξη των στόχων του Παναθηναϊκού.

»Aπό σήμερα επανέρχομαι στο Δ.Σ. της Π.Α.Ε θεωρώντας ότι είναι σκόπιμο να μετέχουν οι μέτοχοι της ομάδας. Με τον τρόπο αυτό και με γνώμονα το συμφέρον του Παναθηναϊκού θα επιλύονται, με την συμμετοχή όλων, εντός του ΔΣ, τα ζητήματα που προκύπτουν. Καλώ και τους υπόλοιπους μετόχους να πράξουν το ίδιο.

»Κοινός στόχος όλων οφείλει να είναι, πέρα από τις αυτονόητες αγωνιστικές επιτυχίες, η διασφάλιση της ενότητας και του κύρους του συλλόγου».

Γενικός αρχηγός (;) ο Κωνσταντίνου

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο παλαίμαχος τερματοφύλακας Βασίλης Κωνσταντίνου αναμένεται να αναλάβει το πόστο του γενικού αρχηγού.

Φάρσα για βόμβα στην ΠΑΕ

Τηλεφώνημα για βόμβα στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έλαβαν οι άνθρωποι της ομάδας, λίγες ώρες μετά την εκλογή του Νίκου Κωνσταντόπουλου στην προεδρία. Η αστυνομία έφτασε άμεσα στο σημείο, έκανε έρευνες χωρίς να εντοπίσει κάτι ύποπτο.


Το βιογραφικό του Νίκου Κωνσταντόπουλου

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος γεννήθηκε το 1942 στα Κρέστενα, κοντά στην Αρχαία Ολυμπία και σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Κοινοβουλευτικές δραστηριότητες

Εξελέγη βουλευτής Επικρατείας με το ψηφοδέλτιο του Συνασπισμού στις εκλογές του 1990 και βουλευτής Α΄ Αθηνών στις εκλογές του 1996 και του 2000.

Πολιτικές – κοινωνικές δραστηριότητες

Διετέλεσε (εξωκοινοβουλευτικός) υπουργός Εσωτερικών από 2.7.1989 έως 12.10.1989. Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Συλλόγων του Πανεπιστημίου της Αθηνών (Δ.Ε.Σ.Π.Α.), κατά το διάστημα 1963-1965, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Ε.Φ.Ε.Ε. (1964-1965) και γραμματέας της νεολαίας της Ελληνικής Δημοκρατικής Νεολαίας Ε.ΔΗ.Ν. (1965-1966).

Στη δικτατορία του 1967, οργανώθηκε στη «Δημοκρατική Άμυνα» και συνελήφθη το 1969. Καταδικάστηκε από το Έκτακτο Στρατοδικείο σε κάθειρξη 8 ετών. Παρέμεινε έγκλειστος στις φυλακές Αβέρωφ, Κορυδαλλού και Κέρκυρας μέχρι τον Αύγουστο του 1973.

Το 1974 διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Αντιμοναρχικού Αγώνα και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Το 1975, διαφώνησε πολιτικά και διαγράφηκε. Μαζί με τον καθηγητή Σάκη Καράγιωργα και άλλους, ίδρυσαν την «Σοσιαλιστική Πορεία» της οποίας διετέλεσε εκπρόσωπος (1975-1979).

Πήρε μέρος στη «Συμμαχία των Αριστερών και Προοδευτικών Δυνάμεων». Το 1989 συμμετέχει ως ιδρυτικό μέλος στη συγκρότηση του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου και διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού (1989-1993).

Στις 19 Δεκεμβρίου 1993, στο έκτακτο Συνέδριο του Συνασπισμού εξελέγη Πρόεδρος του Συνασπισμού. Επανεξελέγη Πρόεδρος του Συνασπισμού τον Μάρτιο του 1996, από το 2ο Συνέδριο και τον Ιούνιο του 2000 από το 3ο Συνέδριο του Συνασπισμού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ