
Θολό για μια ακόμα φορά το μετεκλογικό πολιτικό τοπίο της Ιαπωνίας
Νέους συμμάχους υποχρεώνεται να αναζητήσει ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας μετά το κακό αποτέλεσμα των εκλογών για την ανανέωση μέρους της Ανω Βουλής. Το Δημοκρατικό Κόμμα κατάφερε να κερδίσει μόλις 44 έδρες -λιγότερες και από αυτές που προέβλεπαν τα exit polls- χάνοντας ακόμα και την οριακή πλειοψηφία που διέθετε.
Νέους συμμάχους υποχρεώνεται να αναζητήσει ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας
μετά το κακό αποτέλεσμα των εκλογών για την ανανέωση μέρους της Ανω
Βουλής.
Το Δημοκρατικό Κόμμα κατάφερε να κερδίσει μόλις 44 έδρες
-λιγότερες και από αυτές που προέβλεπαν τα exit polls- χάνοντας ακόμα
και την οριακή πλειοψηφία που διέθετε.
Οι Ιάπωνες προσήλθαν στις κάλπες για την ανανέωση των 121 εδρών της Ανω Βουλής. Ήδη το Δημοκρατικό Κόμμα διέθετε 62 έδρες.
Ωστόσο, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα και την εξασφάλιση μόλις 44 εδρών, η κυβέρνηση έχασε οριστικά την πλειοψηφία: διαθέτει 106 από τις 122 έδρες που εξασφαλίζουν τον έλεγχο του Σώματος.
Το Δημοκρατικό Κόμμα εξακολουθεί να ελέγχει τη σαφώς ισχυρότερη Κάτω Βουλή, ωστόσο, ο ίδιος οπρωθυπουργός Ναότο Καν είχε δώσει χαρακτήρα δημοψηφίσματος στις εκλογές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δείτε την απονομή των χάλκινων μεταλλίων στην Αγγλία (vid)
- Το Ισραήλ σκότωσε πενταμελή οικογένεια στη Γάζα – Ένα παιδί έλειπε την ώρα της επίθεσης – Δέκα νεκροί συνολικά
- Αποδοκιμασίες επειδή ο Μπέλιγχαμ έδωσε το πέναλτι στον Σάκα για να κάνει χατ τρικ (vid)
- Πώς οι ΗΠΑ ενίσχυσαν την ήπια ισχύ τους με το Μουντιάλ
- Τρομερός Εμπαπέ: Έγινε πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ (vid)
- Γαλλία-Αγγλία 4-6: Απίστευτο ματς, οι Άγγλοι προηγήθηκαν 4-0 και παραλίγο να χάσουν την τρίτη θέση (vids)
