
Ένοχοι από ρωσικό δικαστήριο οι διοργανωτές της «Απαγορευμένης Έκθεσης»
Ένοχοι για «υποκίνηση μίσους» κρίθηκαν από ρωσικό δικαστήριο δύο άνδρες
που διοργάνωσαν μια αμφιλεγόμενη έκθεση το 2007 στη Μόσχα. Η έκθεση «Απαγορευμένη Τέχνη» είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Οι διοργανωτές καταδικάστηκαν να πληρώσουν αποζημίωση ύψους 9.000 ευρώ.
Ένοχοι για «υποκίνηση μίσους» κρίθηκαν από ρωσικό δικαστήριο δύο άνδρες που διοργάνωσαν μια αμφιλεγόμενη έκθεση το 2007 στη Μόσχα.
Οι διοργανωτές καταδικάστηκαν να πληρώσουν αποζημίωση ύψους 9.000 ευρώ.
Οι Αντρέι Γεροφίβ και Γιούρι Σαμοντούροφ είχαν διοργανώσει την έκθεση «Απαγορευμένη Τέχνη» στο Μουσείο της Μόσχας.
Η έκθεση είχε προκαλέσει την αντίδραση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Η έκθεση είχε διοργανωθεί για να παρουσιαστούν έργα που διευθυντές άλλων μουσείων είχαν κρίνει εξαιρετικά σοκαριστικά για να τα εκθέσουν. Ανάμεσά τους ήταν ένας θρησκευτικού περιεχομένου πίνακας με τον Μίκι Μάους και μία τηλεοπτική διαφήμιση της αλυσίδας fast food, στην οποία εμφανιζόταν ο Χριστός.
Οι δύο άνδρες αντιμετωπίζαν ποινή φυλάκισης έως τρία έτη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026: Ολοκληρώνεται σήμερα η υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων
- Έξι ιδέες για ένα πρωινό γεμάτο ενέργεια
- Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες με 38άρια και βοριάδες στο Αιγαίο – Πού θα έχει βροχές και καταιγίδες
- Έλεν Μπέρστιν: Χρυσός Λέοντας για το σύνολο της καριέρας της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας
- Πώς επηρεάζει ο Ιούλιος την ερωτική ζωή μας;
- Ο Ρον Χάουαρντ «έτρεμε μέσα στην ντουλάπα» γιατί το ζωντανό κοινό τον άγχωνε
