Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τον θάνατο 21χρονης επιτόκου σε μαιευτήριο
Τη Δευτέρα ξεκινά η Ένορκη Διοικητική Εξέταση στο μαιευτήριο «Έλενα
Βενιζέλου», προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου μίας
21χρονης επιτόκου. Η νεαρή γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο την περασμένη
Τετάρτη, όπου είχε εισαχθεί με οξύ και συνεχές άλγος επιγαστρίου και βαριές αλλοιώσεις καρδιακών παλμών του εμβρύου.
Τη Δευτέρα ξεκινά η Ένορκη Διοικητική Εξέταση στο μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου», προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου μίας 21χρονης επιτόκου.
Όπως αναφέρει το «Βήμα της Κυριακής», η νεαρή γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή στο «Έλενα» την περασμένη Τετάρτη, μία ημέρα μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο με οξύ και συνεχές άλγος επιγαστρίου και βαριές αλλοιώσεις καρδιακών παλμών του εμβρύου.
Η 21χρονη οδηγήθηκε σε καισαρική τομή. Κατά την είσοδο εντός του περιτοναίου διαπιστώθηκε εκτεταμένο κοιλιακό και οπισθοπεριτοναϊκό αιμάτωμα. Η κοιλιακή αιμορραγία ετέθη υπό έλεγχο, παρέμενε όμως το εκτεταμένο οπισθοπεριτοναϊκό αιμάτωμα.
Οι γιατροί έδωσαν εντολή για μεταφορά της γυναίκας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, η οποία όμως δεν έγινε λόγω του θανάτου της ασθενούς.
Το νεογέννητο φιλοξενείται στο τμήμα για τα πρόωρα και η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ καλή.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συγγενείς της 21χρονης σκέπτονται να κινηθούν νομικά κατά των γιατρών, στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι επρόκειτο για ιατρικό λάθος.
Οι γιατροί από την πλευρά τους αποδίδουν το θάνατο της γυναίκας σε αιμορραγία που προκάλεσε αιμάτωμα στο περιτόναιο.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων