Επιστολή-μυστήριο για τη βόμβα στο γραφείο του Μ.Χρυσοχοΐδη
Με τη φράση «η γνωστοποίηση του ονόματος της νεοσύστατης οργάνωσής μας
θα γίνει στα επόμενα χτυπήματα» κλείνει επιστολή που έφτασε στα γραφεία
της εφημερίδας Ελευθεροτυπίας, με την οποία γίνεται ανάληψη ευθύνης για
το χτύπημα με επιστολή-βόμβα στο γραφείο του Μ.Χρυσοχοΐδη. Με σκεπτικισμό αντιμετωπίζουν το περιεχόμενο της επιστολής οι
αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.
Με τη φράση «η γνωστοποίηση του ονόματος της νεοσύστατης οργάνωσής μας θα γίνει στα επόμενα χτυπήματα» κλείνει επιστολή που έφτασε στα γραφεία της εφημερίδας Ελευθεροτυπίας, με την οποία γίνεται ανάληψη ευθύνης για το χτύπημα με επιστολή-βόμβα στο γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Το χτύπημα είχε στοιχίσει τη ζωή του στον στενό συνεργάτη του κ. Χρυσοχοΐδη, Γ.Βασιλάκη.
Η επιστολή έχει αποστολέα τον «Θανάση Κλάρα» (σ.σ. το όνομα του Άρη Βελουχιώτη) με διεύθυνση κατοικίας «Αγωνιστών 40, Αθήνα». Ο φάκελος φέρει ένα μικρό κόκκινο αστέρι στο κλείσιμό του.
Παρ’ ότι έφτασε με τον ταχυδρομικό σάκο, δεν έφερε σφραγίδα του ταχυδρομείου, είχε ωστόσο επικολλημένα δύο γραμματόσημα.
Πέραν των επιχειρησιακών δεδομένων που παρατίθενται με λεπτομέρειες, επιχειρείται ανάλυση της τρέχουσας πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης, ενώ διατυπώνονται απειλές προς τους εκπροσώπους του πολιτικού, οικονομικού συστήματος και εκπροσώπους των ΜΜΕ.
Με σκεπτικισμό αντιμετωπίζουν το περιεχόμενο της επιστολής οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά, δεν την αξιολογούν ως «σοβαρή», καθώς διαπιστώνουν διαφορές ως προς την συνδεσμολογία (άλλα υπολείμματα βρέθηκαν στο σημείο της έκρηξης και διαφορετική συνδεσμολογία περιγράφει ο συγγραφέας της επιστολής), ενώ εκτιμούν ότι η οργάνωση που θα αναλάμβανε την ευθύνη μιας τέτοιας πράξης θα έστελενε προκήρυξη σε ύφος ανάλογο άλλων προκηρύξεων τρομοκρατικών οργανώσεων και όχι μέσω μιας επιστολής.
Πέραν τούτου, συμπληρώνουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, ο συγγραφέας χρησιμοποιεί στοιχεία που έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων