Για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής κατηγορείται το Facebook στη Γερμανία
Το Facebook κατηγορείται ότι παραβιάζει τη γερμανική νομοθεσία για την
ιδιωτικότητα επειδή συλλέγει τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
ανθρώπων οι οποίοι δεν διαθέτουν λογαριασμούς στη δημοφιλή υπηρεσία
κοινωνικής δικτύωσης. Η αποστολή προσκλητήριων e-mail σε τρίτα πρόσωπα έχει επικριθεί και σε άλλες χώρες.
Το Facebook κατηγορείται ότι παραβιάζει τη γερμανική νομοθεσία για την ιδιωτικότητα επειδή συλλέγει τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανθρώπων οι οποίοι δεν διαθέτουν λογαριασμούς στη δημοφιλή υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης.
Ο Γιόχαν Κάσπαρ, επίτροπος προστασίας της ιδιωτικής ζωής στο Αμβούργο, δήλωσε ότι το Facebook έχει κληθεί να απαντήσει επισήμως για το ζήτημα μέχρι τις 11 Αυγούστου.
Το λογισμικό του Facebook έχει την δυνατότητα να ψάξει τους υπολογιστούς των χρηστών του για να εντοπίζει και να αποθηκεύει τη λίστα επαφών και να υφαρπάζει τα ονόματα και τα e-mail τους.
Στη συνέχεια, η υπηρεσία προσκαλεί τους ανθρώπους αυτούς να εγγραφούν ως μέλη της.
«Θεωρούμε ότι η καταγραφή των δεδομένων τρίτων προσώπων είναι ανεπίτρεπτη βάσει των νόμων περί της προστασίας δεδομένων» σημείωσε ο Γερμανός αξιωματούχος, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να επιβάλλει πρόστιμα μέχρι και
300.000 ευρώ.
Η αποστολή προσκλήσεων από το Facebook σε τρία πρόσωπα έχει επικριθεί σε αρκετές ακόμα χώρες.
«Θέλουμε να αποδείξουμε ότι η γερμανική νομοθεσία για την προστασία των δεδομένων ισχύει και για τις ξένες εταιρείες που έχουν χρήστες στη Γερμανία» σημείωσε ο Γιόχαν Κάσπαρ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Ολυμπιακός ΟΝΕΧ – Άπελντοορν 3-0: «Άλμα» πρόκρισης για τους Ερυθρόλευκους
- Νέα μείωση επιτοκίων κατά 0,25% από τη Fed
- Αγρότες: Βάλλεται πανταχόθεν η κυβέρνηση – Στα «μπλόκα» και οι… «γαλάζιοι» βουλευτές
- Τα asset της Google στη Γαλλία στοχεύει η πρώην ρωσική θυγατρική της
- Φοινικούντα: Ο 22χρονος που παραδόθηκε και παρίστανε τον συνεργό είναι ο εκτελεστής της διπλής δολοφονίας
- Άρης Betsson – Βενέτσια 90-86: Έδειξε χαρακτήρα και έβαλε βάσεις πρόκρισης
- Τραμπ: Οι ΗΠΑ κατάσχεσαν τάνκερ κοντά στη Βενεζουέλα
- THEON: Συμφωνία αξίας 1 δισ. ευρώ για προμήθεια συστημάτων νυχτερινής όρασης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-130x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)













































![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-315x220.jpg)




![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442