
Πέθανε ο οργανωτής της επίθεσης του «Μαύρου Σεπτέμβρη» στους Ολυμπιακούς του Μονάχου
Ο Μοχάμεντ Ουντέχ, οργανωτής σύμφωνα με την παραδοχή του της αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης στην ισραηλινή αποστολή κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Μονάχου το 1972, πέθανε σε ηλικία 73 ετών, όπως ανέφερε η οικογένεια του.
Ο Μοχάμεντ Ουντέχ, οργανωτής της αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης στην ισραηλινή αποστολή κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Μονάχου το 1972, πέθανε σε ηλικία 73 ετών, όπως ανέφερε η οικογένεια του.
Έντεκα αθλητές σκοτώθηκαν κατά την επίθεση και άλλοι πέντε ένοπλοι και ένας αστυνομικός επίσης έχασαν τη ζωή τους σε ένα γεγονός που σόκαρε τον κόσμο αν και δεν έγινε αφορμή για διακοπή των Αγώνων.
Ο Ουντέχ, ή Αμπού Νταούντ όπως ήταν το ψευδώνυμό του, δεν συμμετείχε στην επίθεση ενώ, αναφέρει με το BBC, δεν μετάνιωσε γιατί τους θεωρούσε νόμιμους στόχους καθώς οι αθλητές ήταν και έφεδροι στρατιώτες.
Τα επόμενα χρόνια το Ισραήλ εντόπισε και δολοφόνησε πολλούς Παλαιστίνιους που πιστεύεται ότι συμμετείχαν στην επίθεση. Ο Ουντέχ θεωρείται ότι επέζησε από απόπειρα δολοφονίας το 1981 στη Πολωνία.
Τα τελευταία χρόνια ο Ουντέχ ζούσε στη Συρία καθώς το Ισραήλ είχε απαγορεύσει την επάνοδό του στη Δυτική Όχθη. Μία ημέρα πριν το θάνατό του εισήχθη σε νοσοκομείο με προβλήματα στα νεφρά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισπανία: Μεγάλες πυρκαγιές μαίνονται στη χώρα – Εκκενώθηκαν κοινότητες κοντά στη Μαδρίτη
- Γιορτή σήμερα 23 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 23.07.2026]
- Οι Χιτ απέλυσαν τον υπεύθυνο του καναλιού μετά την γκάφα με τον Λεμπρόν
- Επιθέσεις στο Ιράν από τις ΗΠΑ, ακούγονται εκρήξεις σε σημεία που χτυπήθηκαν και χθες
- Στην Αθήνα για τον Ολυμπιακό ο Μίλερ-ΜακΙντάιρ: «Το να είμαι μέρος αυτής της οικογένειας είναι σπουδαίο»


