Θάνατος σε ιδιωτική κλινική
Ο ταξίαρχος Άνταμ Νταλγκλίς καλείται γι’ άλλη μια φορά να εξιχνιάσει ένα έγκλημα του οποίου οι προεκτάσεις και οι επιπτώσεις είναι απρόβλεπτες. Αρχικά, οι ύποπτοι είναι λίγοι και όλοι υπεράνω υποψίας. Όταν όμως ο ταξίαρχος Νταλγκλίς θα αρχίσει να ξετυλίγει το κουβάρι, θα μείνει κι ο ίδιος έκπληκτος από τα τόσα μυστικά και ψέματα που χαρακτηρίζουν αυτή την ιστορία.
Ένας δεύτερος μυστηριώδης θάνατος οδηγεί σε δύσβατα μονοπάτια την ιστορία κι ο αναγνώστης, γοητευμένος από το απαράμιλλο λογοτεχνικό ύφος της συγγραφέως, διαπιστώνει γι’ άλλη μια φορά πώς σε ένα καλό αστυνομικό μυθιστόρημα το σασπένς συμβιώνει με την πνευματική απόλαυση.
Παρουσίαση της συγγραφέα
Η Π. Ντ. Τζέιμς γεννήθηκε στην Oξφόρδη το 1920. Από το 1949 ως το 1968 εργάστηκε στην Εθνική Υπηρεσία Υγείας και από το 1968 ως το 1979 στο εγκληματολογικό τμήμα της Βρετανικής Αστυνομίας. Έχει γράψει πολλά αστυνομικά μυθιστορήματα, βραβεύτηκε στη Βρετανία, στις ΗΠΑ, στην Ιταλία και στη Σουηδία και θεωρείται η σημαντικότερη σύγχρονη Βρετανίδα συγγραφέας αστυνομικών βιβλίων. Tο 2000, στα ογδοηκοστά της γενέθλια, χρήστηκε Bαρόνη του Xόλαντ Παρκ ως επιβράβευση της προσφοράς της στα βρετανικά γράμματα.
Από τις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορούν επίσης τα μυθιστορήματά της: Περίπτωση δικαιοσύνης (2000), Τεχνάσματα και επιθυμίες (2002), Θάνατος στην Iερατική Σχολή (2004), H αίθουσα φόνων (2006) και O φάρος (2007).
| Τούλα Τόλια | |
| Εκδόσεις Καστανιώτη | |
| Π. Ντ. Τζέιμς |
- Ο πλανήτης βρίσκεται σε «υδατική χρεοκοπία», προειδοποιεί ο ΟΗΕ
- Ροζίνιορ: «Αμφίβολος ο Φερνάντες, γυρίζουν Εστεβάο και Γκούστο»
- Ιράν: «Όπως έστρωσες, θα κοιμηθείς» – Το δηκτικό σχόλιο Αραγτσί για την Ευρώπη και τις απειλές Τραμπ
- Γαύδος: H στιγμή που ορμητικά κύματα χτυπούν ιστιοπλοϊκό
- Το 112 ήχησε στη Βουλή και προκάλεσε μίνι αντιπαράθεση – Δείτε βίντεο
- «Μια νύχτα μόνο»: Τι θα δούμε στο αποψινό συγκλονιστικό επεισόδιο
