Επίσκεψη του Μ.Χρυσοχοΐδη στο σπίτι του άτυχου αστυνομικού υποδιευθυντή
Την οικογένεια του αστυνομικού υποδιευθυντή, Γ.Βασιλάκη, ο οποίος
έπεσε νεκρός από την βομβιστική επίθεση, επισκέφθηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, εκφράζοντας τα
συλλυπητήρια του για το χαμό του συνεργάτη του. Το Σάββατο στις 13:00 από το Νεκροταφείο Ζωγράφου η κηδεία του άτυχου υπασπιστή του κ. Χρυσοχοΐδη. Παράκληση της οικογένειας αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στο «Χαμόγελο του Παιδιού» ή στον Σύλλογο κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ».
Την οικογένεια του άτυχου αστυνομικού υποδιευθυντή, Γ.Βασιλάκη, ο οποίος έπεσε νεκρός από την βομβιστική επίθεση στα γραφεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, επισκέφθηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του για το χαμό του συνεργάτη του.
Ο υπουργός έφτασε στο σπίτι του 50χρονου στου Ζωγράφου και εξέφρασε στη σύζυγο και στα δύο παιδιά του άτυχου υπασπιστή του την οδύνη και τη θλίψη του για το θάνατό του. Στη συνέχεια ο κ.Χρυσοχοΐδης έφυγε από το σπίτι του συνεργάτη του χωρίς να κάνει δηλώσεις.
Τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια, τους φίλους και τους συνεργάτες του Γεωργίου Βασιλάκη, θύματος του εκρηκτικού μηχανισμού στα γραφεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εξέφρασε και η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης λίγο μετά την επίθεση στα γραφεία του δήλωσε συντετριμμένος: «Κάποιοι άνανδροι δολοφόνησαν απόψε έναν ικανό και έντιμο αξιωματικό. Έναν οικογενειάρχη, πατέρα δύο παιδιών» είπε συγκινημένος. «Οι άνανδροι δολοφόνοι θα παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη για να δικαστούν
σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους. Προσωπικά έχασα έναν πολύτιμο
φίλο και αγαπημένο μου συνεργάτη» συμπλήρωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.
Ο Γιώργος Βασιλάκης γεννήθηκε το 1960. Στις 4 Αυγούστου του 1983 μπήκε στο Αστυνομικό Σώμα, το 1987 στην Σχολή Αξιωματικών και το 1990 αποφοίτησε. Μετατέθηκε στην Αστυνομική Ακαδημία, στη Σχολή Αξιωματικών και στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης ως εκπαιδευτής. Το 1999 τον πήρε στο πλευρό του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ως βοηθό του τότε υπασπιστή του. Με την αλλαγή στην ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, μετατίθεται στην Διεύθυνση Ασφαλείας Επισήμων, και στη συνέχεια στο ΠΑΣΟΚ και έκτοτε βρισκόταν παρά τω πλευρώ του Μ.Χρυσοχοΐδη.
Καταγόταν από το Απεσωκάρι Ηρακλείου Κρήτης. Ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο αγοριών, ενός 23χρονου φοιτητή στη Γυμναστική Ακαδημία στη Θεσσαλονίκη και ενός 19χρονου φοιτητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο στην Αθήνα.
Τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του 50χρονου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).
Η ΠΟΑΣΥ «καταδικάζει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τη βία από όπου και αν προέρχεται» και καλεί την ελληνική κοινωνία και την πολιτεία σύσσωμη «να υψώσουν επιτέλους το ανάστημά τους για να εξαλειφθεί η μάστιγα της τρομοκρατίας από τη χώρα μας».
H κηδεία του άτυχου αστυνομικού υποδιευθυντή θα τελεστεί το Σάββατο στις
13:00 από το Νεκροταφείο Ζωγράφου.
Παράκληση της οικογένειας αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στο «Χαμόγελο του Παιδιού» ή στο Σύλλογο κατά του καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ».
*Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από περίπου ένα χρόνο και συγκεκριμένα στις 17 Ιουνίου του 2009 είχε χάσει τη ζωή του από τρομοκρατικό χτύπημα στα Πατήσια ο αστυνομικός Νεκτάριος Σάββας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
- Η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν βάζει «φωτιά» στο πετρέλαιο και στα επιτόκια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 10 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Πυρά της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς – «Για μια ακόμα μια φορά αποκλίνουμε από την Ευρώπη»
- Το Μεξικό θα υποβάλει μηνυτήριες αναφορές στις ΗΠΑ για θανάτους πολιτών του που σκοτώθηκαν από την ICE
- Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τη Γαλλία: Ο Μπόνο απέκρουσε πέναλτι του Εμπαπέ (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442