Σε δεύτερο γύρο προεδρικών εκλογών οδηγείται η Πολωνία
Ο φιλελεύθερος υποψήφιος Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι επικράτησε στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Πολωνία με 41,22%. Στον δεύτερο γύρο της 4ης Ιουλίου θα αναμετρηθεί με τον συντηρητικό Γιάροσλαβ Καζίνσκι, ο οποίος έλαβε το 36,74%.
Ο φιλελεύθερος υποψήφιος Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι προηγείται με 41,22% στα αποτελέσματα του πρώτου γύρου στις προεδρικές εκλογές στην Πολωνία. Ακολουθεί ο συντηρητικός Γιάροσλαβ Καζίνσκι με 36,74%. Οι δύο πολιτικοί θα αναμετρηθούν στο δεύτερο γύρο στις 4 Ιουλίου.
Ο υποψήφιος της αριστεράς, ο σοσιαλδημοκράτης Γκρέγκορζ Ναπιεράλσκι έκανε την έκπληξη φθάνοντας στην τρίτη θέση με 13,7%.
Πάνω από το 52% του εκλογικού σώματος εκτιμάται ότι προσήλθε στις κάλπες για την εκλογή του διαδόχου του Λεχ Καζίνσκι, ο οποίος βρήκε τον θάνατο σε αεροπορικό δυστύχημα τον Απρίλιο στη Ρωσία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό
- Το ποδόσφαιρο στα χνάρια του μπάσκετ – Court seat για πολύ «γερά» πορτοφόλια στο Μουντιάλ
- Μέσα Μεταφοράς: Τσουχτερά πρόστιμα για όσους δεν έχουν εισιτήριο – Ποιες οι νέες ποινές
- «Dark Eagle»: Ο υπερηχητικός «σκοτεινός αετός» που είναι ικανός να ανατρέψει τις εύθραυστες ισορροπίες στη Μέση Ανατολή
- Ακόμα και τα κοτοπουλάκια απολαμβάνουν τα ανθρώπινα χάδια
- Σωτήρης Καλυβάτσης: Ποιες είναι οι σχέσεις του με τους ΑΜΑΝ
- Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη «Γη της Ελιάς»: Τι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA

