Απομακρύνεται από τη διαχείριση της κρίσης ο διευθύνων σύμβουλος της BP
Μία ημέρα μετά τα ομαδικά «πυρά» που δέχθηκε από το αμερικανικό Κογκρέσο, ο διευθύνων σύμβουλος της BP Τόνι Χέιγουορντ παραχώρησε την καθημερινή επίβλεψη της κρίσης στον Κόλπο του Μεξικού σε άλλο στέλεχος της βρετανικής πετρελαϊκής εταιρείας. Η BP παραμένει «ισχυρή εταιρεία» βεβαιώνει ο πρόεδρος της εταιρείας Καρλ-Χένρικ Σβάνμπεργκ.
Μία ημέρα μετά τα ομαδικά «πυρά» που δέχθηκε από το αμερικανικό
Κογκρέσο, ο διευθύνων σύμβουλος της BP Τόνι Χέιγουορντ παραχώρησε την
καθημερινή επίβλεψη της κρίσης στον Κόλπο του Μεξικού σε άλλο στέλεχος
της βρετανικής πετρελαϊκής εταιρείας.
Την «αλλαγή σκυτάλης» στην καθημερινή διαχείριση των επιχειρήσεων στον Κόλπο του Μεξικού ανακοίνωσε ο πρόεδρος της BP Καρλ-Χένρικ Σβάνμπεργκ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.
Ο Χέιγουορντ «μετέβη στην περιοχή αμέσως μετά την έκρηξη και αφού χειρίστηκε την κρίση επί οκτώ εβδομάδες, θα παραδώσει τον καθημερινό χειρισμό των επιχειρήσεων στον Ρόμπερτ Ντάντλεϊ» δήλωσε ο Σβάνμπεργκ.
Ο Ρόμπερτ Ντάντλεϊ μετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της βρετανικής εταιρείας και είναι υπεύθυνος για τις δραστηριότητές της στην Αμερική και την Ασία. Είναι Αμερικανός και εντάχθηκε στο δυναμικό της ΒΡ το 1998, όταν η βρετανική εταιρεία εξαγόρασε την Amoco, στην οποία εργαζόταν ο Ντάντλεϊ από το 1979.
Ο Τόνι Χέιγουορντ βρέθηκε την Πέμπτη αντιμέτωπος με την οργή του αμερικανικού Κογκρέσου.
Οι Αμερικανοί βουλευτές «κατακεραύνωσαν» τον διευθύνοντα σύμβουλο της
BP για την πετρελαιοκηλίδα που μολύνει επί 59 ημέρες τον Κόλπο του Μεξικού, κατηγορώντας την εταιρεία για υπεκφυγές και παραμερισμό ευθυνών για τη χειρότερη περιβαλλοντική καταστροφή στην ιστορία των ΗΠΑ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συντάξεις χηρείας: Οι τέσσερις ανεπάρκειες στην προωθούμενη ρύθμιση
- Παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας σε Γοργοπόταμο και Ξηριά του Δήμου Λαμιέων
- Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο «αντίο» στη Βάγια Νέστορα – Δείτε εικόνες και βίντεο
- Βραβεία Emmy: Ποιες θα είναι οι υποψηφιότητες για το 2026
- ΚΕΔΕ για αποκέντρωση, θεσμική αυτοτέλεια και ενίσχυση των Δήμων
- Χιλιάδες συλλήψεις σε επιχείρηση της Interpol για τη διαδικτυακή απάτη –
- Πέθανε η ακτιβίστρια Πάολα Ρεβενιώτη: «Αναπνέουμε πιο ελεύθερα χάρη σε εκείνη»
- Θεσσαλονίκη: Διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση ο νεαρός που έκανε βουτιά στο νερό και έσπασε τον αυχένα του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442