Η Ισπανία κάνει σωστά βήματα για την σταθερότητα της οικονομίας, λέει ο Στρος-Καν
Τις ανησυχίες για τα προβλήματα της οικονομίας της Ισπανίας προσπάθησε να καθησυχάσει την Παρασκευή ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, από τη Μαδρίτη όπου βρίσκεται. Η Ισπανία κάνει τα σωστά βήματα προς τη σταθερότητα, είπε, ενώ ο Θαπατέρο επανέλαβε ότι η χώρα του δεν επιθυμεί σχέδιο διάσωσης από το ΔΝΤ.
Τις ανησυχίες για τα προβλήματα της οικονομίας της Ισπανίας προσπάθησε να καθησυχάσει την Παρασκευή ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, από τη Μαδρίτη όπου βρίσκεται.
Η Ισπανία κάνει τα σωστά βήματα προς τη σταθερότητα, είπε. Δήλωσε αισιόδοξος ότι η ισπανική οικονομία θα ανακάμψει και κάλεσε τους Ισπανούς να στηρίξουν τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης.
Τόνισε ότι τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση Θαπατέρο «γίνονται προς όφελος της οικονομίας».
Μάλιστα, χαιρέτισε, τις προσπάθειες της κυβέρνησης για μεταρρύθμιση του πλαισίου της αγοράς εργασίας επί το ελαστικότερο, λέγοντας ότι κινούνται «στη σωστή κατεύθυνση».
Η επίσκεψη του Στρος-Καν στην Ισπανία ήρθε εν μέσω φημών ότι προετοιμάζεται σχέδιο οικονομικής βοήθειας.
Τις πληροφορίες αυτές είχε νωρίτερα διαψεύσει, για ακόμα μια φορά, ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο, ο οποίος δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον επικεφαλής του ΔΝΤ του εξέφρασε «την αποφασιστικότητα της ισπανικής κυβέρνησης να εφαρμόσει και να κάνει αποτελεσματικές όλες τις μεταρρυθμίσεις» που έχει διακηρύξει.
Υπενθυμίζεται ότι το ισπανικό δημοσιονομικό έλλειμμα έχει εκτοξευθεί στο 11,2% του ΑΕΠ
το 2009 και η σοσιαλιστική κυβέρνηση χρειάστηκε να λάβει αντιλαϊκά
μέτρα λιτότητας για να προσπαθήσει να τα μειώσει σε 6% το 2011 και σε
3% το 2013.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πηγές ΠΑΣΟΚ: Κατέρρευσε η προσπάθεια της ΝΔ να συνδέσει τον Μανόλη Χνάρη με το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
- «Επικίνδυνη και τρομακτική αποστολή»: Πώς ένας βετεράνος των ΗΠΑ βοήθησε τη Ματσάδο να φύγει από τη Βενεζουέλα
- Μπιανκόν: «Μπροστά μας έχουμε ακόμα δύο τελικούς στο Champions League – Ενωμένος ο Ολυμπιακός»
- Πολωνία: Σήραγγα σε δάσος χρησιμοποιήθηκε από 180 μετανάστες για να μπουν στη χώρα
- Εξεταστική: Δεν αποκαλύπτει το όνομα από το Μαξίμου που ήξερε για τις επισυνδέσεις ο Μπουκώρος: «Δεν θα συσκοτίσω το αντικείμενο της επιτροπής»
- Νέα επιστολή Δημάρχου για ακαρπία στα εσπεριδοειδή από παγετούς της Άνοιξης

