Αυξάνεται από τα 60 στα 62 χρόνια το όριο συνταξιοδότησης στη Γαλλία
Κατά δύο χρόνια θα αυξηθεί σταδιακά μέχρι το 2018 όριο ηλικίας για τη συνταξιοδότηση των Γάλλων, ανακοίνωσε η κυβέρνηση ενώ ανακοίνωσε και την αύξηση της φορολογίας για όσους έχουν υψηλά εισοδήματα. «Η διάσωση του συνταξιοδοτικού συστήματος είναι επιτακτική» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Ερίκ Βερτ και πρόσθεσε ότι «η παράταση των χρόνων εργασίας είναι αναπόφευκτη. Δεν […]
Κατά δύο χρόνια θα αυξηθεί σταδιακά μέχρι το 2018 όριο ηλικίας για τη συνταξιοδότηση των Γάλλων, ανακοίνωσε η κυβέρνηση ενώ ανακοίνωσε και την αύξηση της φορολογίας για όσους έχουν υψηλά εισοδήματα.
«Η διάσωση του συνταξιοδοτικού συστήματος είναι επιτακτική» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Ερίκ Βερτ και πρόσθεσε ότι «η παράταση των χρόνων εργασίας είναι αναπόφευκτη. Δεν υπάρχουν μαγικά. Όλοι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας το κάνουν. Δεν είναι δυνατόν εμείς να μείνουμε εκτός».
Κατά τον Βερτ η μεταρρύθμιση είναι «πραγματική ηθική υποχρέωση» για να περιοριστεί το έλλειμμα του προϋπολογισμού που φτάνει το 7,5% επί του ΑΕΠ. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί σε περιορισμό σε κάτω από το 3% μέχρι το 2013.
Το ελάχιστο όριο συνταξιοδότησης στη Γαλλία είναι μικρότερο από αυτό που ισχύει σε άλλες χώρες, αλλά τα συνδικάτα επιμένουν ότι δεν πρέπει να αλλάξει για να μην πληγούν όσοι έχουν αρχίσει να εργάζονται από πολύ νωρίς.
Ως χειρονομία καλής θέλησης προς τα συνδικάτα, θεωρείται η πρόβλεψη στο νομοσχέδιο για αύξηση των ασφαλιστικών κρατήσεων σε όσους έχουν υψηλά εισοδήματα, ώστε να χρηματοδοτηθεί το σύστημα με βάση το εισόδημα.
Τα μέτρα προκάλεσαν την αντίδραση της αντιπολίτευσης και των συνδικάτων
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ιράν: Ο Τραμπ, φέρεται να σκληραίνει τους όρους της συμφωνίας – Νάρκη εντοπίστηκε στα Στενά του Ορμούζ
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (31/5): Πού θα δείτε Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη και φιλικά ενόψει Μουντιάλ
- Νέες διασώσεις αλλοδαπών σε Κρήτη και νότια Πελοπόννησο
- ΠΑΣΟΚ: Ο «διμέτωπος» του Ανδρουλάκη κατά Μητσοτάκη και Τσίπρα και οι δημοσκοπήσεις
- Σπερς – Νικς: Και τώρα οι δύο τους – Αυτό είναι το πρόγραμμα των τελικών του NBA
- Ιερά Οδός: Τρόμος για 20χρονη – Τέσσερις ανήλικοι την χτύπησαν και της άρπαξαν το κινητό
- Πτολεμαΐδα: Φωτιά σε διαμέρισμα – Χωρίς τις αισθήσεις της απεγκλωβίστηκε ηλικιωμένη
- Kellogg’s: Πως η πατέντα για τα πρώτα δημητριακά δημιούργησε αδελφική αντιζηλία και τη μεγαλύτερη εταιρεία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 31.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/rad-pozniakov-134-72ac7W4-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442