Η Ιαπωνία… προσπέρασε το Καμερούν με Χόντα
Με νίκη - έκπληξη ξεκίνησε η Ιαπωνία τις υποχρεώσεις της στον 5ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι Ασιάτες επικράτησαν 1-0 του Καμερούν στο Μπλούμφοντεϊν με τον Κεϊσούκε Χόντα να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ στο 39ο λεπτό της αναμέτρησης.
Με νίκη – έκπληξη ξεκίνησε η Ιαπωνία τις υποχρεώσεις της στον 5ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι Ασιάτες επικράτησαν 1-0 του Καμερούν στο Μπλούμφοντεϊν με τον Κεϊσούκε Χόντα να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ στο 39ο λεπτό της αναμέτρησης.
Σε ένα πολύ κλειστό πρώτο ημίχρονο, δημιουργήθηκε μία και μοναδική ευκαιρία, η οποία κατέληξε σε γκολ. Λίγο πριν το τέλος (39′), ο Ματσούι έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, η μπάλα πέρασε από όλους φτάνοντας στο «πίσω» δοκάρι στον Κεϊσούκε Χόντα και ο άσος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας έγραψε από κοντά το 1-0.
Δείτε το φωτορεπορτάζ του αγώνα…
Μοναδική ελπίδα για το Καμερούν ήταν να αναλάβει δράση ο μεγάλος σταρ της ομάδας και κάτοχος του τρεμπλ. Ο Σάμουελ Ετό, «εξαφανισμένος» στο πρώτο 45λεπτο, προσπάθησε να γίνει απειλητικός και με εντυπωσιακή ατομική ενέργεια δημιούργησε μεγάλη ευκαιρία, πασάροντας στον αμαρκάριστο Μοτίνγκ, ο οποίος όμως σούταρε ψηλά άουτ.
Όμως, στη συνέχεια ο στράικερ της Ιντερ εγκλωβίστηκε ξανά από τις «συμπληγάδες» της ιαπωνικής άμυνας και ειδικα από τον βραζιλιάνικης καταγωγής, Τούλιο Τανάκα. Στο «άψυχο» παιχνίδι του Καμερούν, ο Πολ Λε Γκεν αντέδρασε ρίχνοντας στο ματς τους Ιντρίσου, Γκέρεμι για το τελευταίο 15λεπτο της αναμέτρησης.
Οι κινήσεις έφεραν αποτέλεσμα, αφού τα «Αδάμαστα Λιοντάρια» παρουσίασαν καλύτερη εικόνα και, παρότι δεν δημιούργησαν την κλασική ευκαιρία, μπορούσαν να «σώσουν» το ματς. Όμως, η βολίδα του Μπία στο 85′ «τράνταξε» το δοκάρι του Καουασίμα κι έτσι οι Ιάπωνες κατάφεραν να κρατήσουν το «τρίποντο» της νίκης.
MVP ο Χόντα
Ο Κεϊσούκε Χόντα αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης. Ο Ιάπωνας μέσος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας είχε την πιο καθοριστική συμβολή στην επιτυχία της ομάδας του, πετυχαίνοντας και το νικητήριο γκολ στο 39′.
Διαιτητής: Ολεγκάριο Μπενκερένσα (Πορτογαλία)
Κίτρινες: Νκούλου, Αμπε
ΙΑΠΩΝΙΑ (Τακέσι Οκάντα): Καουασίμα, Αμπε, Νακαζάουα, Τούλιο, Κομάνο, Ναγκατόμο, Οκούμπο (82′ Γιάνο), Εντο, Χασέμπε (88′ Ιναμότο), Ματσούι (69′ Οζακάκι), Χόντα.
ΚΑΜΕΡΟΥΝ (Πολ Λε Γκεν): Σουλεϊμανού, Μπία, Μπασόνγκ, Νκούλου, Ασού-Εκοτό, Μακούν (75′ Γκέρεμι), Εγιόνγκ, Γουέμπο, Ματίπ (63′ Εμανά), Ετό, Μοτίνγκ (75′ Ιντρίσου).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Υπάρχουν και κερδισμένοι στον πόλεμο στο Ιράν: Εταιρείες και τράπεζες είδαν την κρίση ως ευκαιρία
- «Chios Pass 2026» – «Kythira Pass 2026»: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις
- Εν αναμονή της απάντησης του Ιράν οι ΗΠΑ – Πάνω από 30 νεκροί στον Λίβανο και ισραηλινές επιδρομές στη Δ. Όχθη
- Σκάνδαλο κατασκοπείας στο αγγλικό ποδόσφαιρο, για… 200.000.000 λόγους!
- Από πότε οι ταπεινές σαρδέλες έγιναν talk of the town;
- Αρκάς: Η καλημέρα του Σαββάτου





