Προειδοποιήσαμε έγκαιρα εξαντλώντας κάθε περιθώριο, λέει ο Φ.Κουβέλης
Tα χαρτιά του ανοίγει ο ανεξάρτητος βουλευτής Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής για τις επόμενες κινήσεις των Ανανεωτικών. Tο ιστορικό στέλεχος του ΣΥΝ προαναγγέλλει τη δημιουργία ενός πόλου που θα συσπειρώνει ευρύτερες δυνάμεις και απαντά στους επικριτές του: «προειδοποιήσαμε έγκαιρα και επανειλημμένα, εξαντλώντας κάθε περιθώριο».
Tα χαρτιά του ανοίγει ο ανεξάρτητος βουλευτής Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής για τις επόμενες κινήσεις των Ανανεωτικών.
Tο ιστορικό στέλεχος του ΣΥΝ προαναγγέλλει τη δημιουργία ενός πόλου που θα συσπειρώνει ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις και απαντά στους επικριτές του: «προειδοποιήσαμε έγκαιρα και επανειλημμένα, εξαντλώντας κάθε περιθώριο».
Ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι η ενότητα της Αριστεράς δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται γενικόλογα:
«Υπάρχουν διαφορές και αντιθέσεις στο χώρο της ως προς τον χαρακτήρα, την πολιτική, το ρόλο και τους στόχους της. Αυτές οι διαφορές διαμορφώνουν τον πολυκερματισμό της.»
Ο κ. Κουβέλης δηλώνει αισιόδοξος για το μέλλον της ανανεωτικής αριστεράς, δεδομένων και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η κοινωνία. Η οικονομική κρίση, σημειώνει, επιβάλλει καινούργια καθήκοντα για τη σύγχρονη Αριστερά.
Ξεκαθαρίζει, πάντως, ότι δεν έχει στόχο την επιστροφή στην ΕΑΡ, αλλά τη δημιουργία ενός νέου πόλου που θα συσπειρώνει ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις.
Σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει προσέγγιση με το ΠΑΣΟΚ, εξηγεί ότι οι πολίτες που επένδυσαν με την ψήφο τους στο ΠΑΣΟΚ αναζητούν κοινωνικές και πολιτικές διεξόδους.
Σε άλλη ερώτηση για το αν με την αποχώρησή του εκπληρώνεται μια «ρεβάνς» με το κομμουνιστικής προέλευσης τμήμα της Αριστεράς, ο κ. Κουβέλης ξεκαθαρίζει ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα, αφού στις γραμμές της ανανεωτικής Αριστεράς βρίσκονται δυνάμεις με διαφορετικές κομματικές προελεύσεις.
Ξεκαθαρίζει όμως ότι η ηγεσία του ΣΥΝ έχει τις δικές της ιδιαίτερες ευθύνες, αφού κινήθηκε με τη λογική της αριθμητικής επικυριαρχίας στους εσωκομματικούς συσχετισμούς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σε δημόσια διαβούλευση ο Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το Υπουργείο Εσωτερικών
- Η FIFA μετατρέπει το Μουντιάλ 2026 σε… Monopoly
- Πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου της Ντάπιας «Λουνέτα» στο Μεσολόγγι
- Φάμελλος: Μόνο μια μεγάλη πολιτική δημοκρατική αλλαγή θα εξασφαλίσει μια προοδευτική Συνταγματική Αναθεώρηση
- Ευρώπη: Το 56% των πολιτών δηλώνει ότι δεν έχει πρόσβαση στα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς – Στην Ελλάδα;
- To μέλλον της Google είναι agentic – Όλες οι ανακοινώσεις στο συνέδριο της εταιρείας
- Ζαχαρίας Κεσσές: Κάποια θύματα του Predator ντίλαραν με τις υποκλοπές το πολιτικό τους μέλλον, όλοι όσοι είναι στη λίστα, δεν τους ακούμπησε κανείς
- Κρήτη: Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. – Ναρκωτικά, όπλα και «διάλογοι-φωτιά» για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Απελάθηκε η βρεφονηπιοκόμος που κακοποιούσε μωρά – Εξοργισμένοι οι γονείς [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/Ροκσανα-Λεψκα-102x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 21.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/loris-raselli-5kmTb29x1ic-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442