Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο διεξαγωγής εκλογών στην Ταϊλάνδη το 2011 ο
πρωθυπουργός της χώρας Αμπισίτ Βετζατζίβα, ενώ η κατάσταση έκτακτης
ανάγκης παραμένει σε ισχύ σε μεγάλο μέρος της χώρας μετά τις πολύνεκρες
ταραχές με αίτημα την απόσυρση της κυβέρνησης.

Σε συνέντευξή του την Κυριακή, ο Αμπ.Βετζατζίβα δήλωσε ότι τα έκτακτα μέτρα που έχουν επιβληθεί στο ένα τρίτο των περιφερειών της χώρας, της πρωτεύουσας συμπεριλαμβανομένης, θα συνεχίσουν προς το παρόν να ισχύουν. «Επικρατεί ηρεμία, αλλά τα πνεύματα μπορεί να οξυνθούν» ανέφερε δικαιολογώντας την απόφαση.

Η κυβέρνηση επέβαλε τα έκτακτα μέτρα για να αντιμετωπίσει, μαζί με αιματηρές επιχειρήσεις του στρατού και της αστυνομίας, τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές που ζητούσαν την άμεση προκήρυξη εκλογών.

Οι διαδηλώσεις, που ξεκίνησαν πριν από περίπου δύο μήνες, οδήγησαν σε συνολικά 88 νεκρούς κατά τις βιαιότερες ταραχές της σύγχρονης ιστορίας της χώρας πριν κατασταλούν με τη βία από την κυβέρνηση ενώ το οικονομικό κέντρο της πρωτεύουσας είχε παραλύσει, κατειλημμένο από τα «κόκκινα πουκάμισα».

Παράλληλα, ο Ταϊλανδός πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας της χώρας όπως αναφέρει το Reuters, εκτιμώντας ότι η ανάπτυξη του ΑΕΠ της Ταϊλάνδης θα φτάσει το 6% φέτος. Η ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας ανήλθε σε 12% το πρώτο τρίμηνο, ενίσχυση που ο Αμπ.Βετζατζίβα χαρακτήρισε «εντυπωσιακή».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ