Στο 0,2% η ανάπτυξη της ευρωζώνης στο πρώτο τρίμηνο του 2010
Ρυθμό ανάπτυξης 0,2% κατέγραψε η ευρωζώνη στο πρώτο τρίμηνο του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε, την Παρασκευή, η Eurostat, αναθεωρώντας προς τα πάνω την προηγούμενη εκτίμησή της. Συρρίκνωση 0,8% στην Ελλάδα.
Ρυθμό ανάπτυξης 0,2% κατέγραψε η ευρωζώνη στο πρώτο τρίμηνο του 2010,
σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε, την Παρασκευή, η Eurostat,
αναθεωρώντας προς τα πάνω την προηγούμενη εκτίμησή της.
Στην Ελλάδα, το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 0,8%. Σε ετήσια βάση, η μειωση ανήλθε στο 2,3%.
Κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2009, οι 16 χώρες της ευρωζώνης είχαν ήδη καταγράψει μία μικρή αύξηση του ΑΕΠ (0,1%), σύμφωνα με την Eurostat, η οποία σε προηγούμενη εκτίμησή της έκανε λόγο για μηδενική αύξηση στο τέλος της περασμένης χρονιάς.
Kατά το πρώτο τρίμηνο του 2010, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 2,5%, ενώ οι εισαγωγές κατά 4%. Οι επενδύσεις μειώθηκαν κατά 1,1% και η κατανάλωση κατά 0,1%.
Μεταξύ των βασικότερων οικονομιών της ευρωζώνης, ο ρυθμός ανάπτυξης άγγιξε το 0,2% στη Γερμανία και την Ολλανδία, το 0,1% σε Γαλλία και Ισπανία και το 0,5% στην Ιταλία.
Για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Eurostat επιβεβαίωσε την προηγούμενη εκτίμησή της, που έκανε λόγο για ανάπτυξη 0,2% στο πρώτο τρίμηνο του 2010.
Σε ετήσια βάση, ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν 0,6% στην ευρωζώνη και 0,5% στην ΕΕ.
Η ευρωζώνη, όπως και το σύνολο της ΕΕ, βγήκαν από την ύφεση στο τρίτο τρίμηνο
του 2009, με ρυθμό ανάπτυξης 0,4% και 0,3% αντίστοιχα.
Πριν απ’ αυτό, η ευρωζώνη είχε σημειώσει συρρίκνωση του ΑΕΠ επί πέντε συνεχόμενα τρίμηνα, με την υψηλότερη μείωση να καταγράφεται το πρώτο τρίμηνο του 2009 (-2,5%).
ΑΠΕ/Γαλλικό
- Δύο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα χανταϊού στο κρουαζιερόπλοιο στον Ατλαντικό – «Θέλουμε να πάμε σπίτι μας»
- Κολομβία: Τραγωδία από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο – 9 παγιδευμένοι βρέθηκαν νεκροί
- Τα δύο πρόσωπα του ελληνικού τουρισμού
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (5/5): Πού θα δείτε Μονακό – Ολυμπιακός και τον ημιτελικό Άρσεναλ – Ατλέτικο
- Η Κάμερον Ντίαζ μητέρα ξανά στα 53 της – «Αγαπάμε τη ζωή» λένε με τον Μπέντζι Μάντεν
- Ιαπωνία: Παρέλαβε ρωσικό πετρέλαιο μετά το κλείσιμο της στρόφιγγας στη Μέση Ανατολή – «Αναθέρμανση σχέσεων με Μόσχα»
- Κίνηση: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό
- Ο Ολυμπιακός θέλει να καθαρίσει τη σειρά στο Μονακό και να κλείσει θέση στο Final Four
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 05.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-alejandro-de-roa-649065356-28057031-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442