Βίαιες συμπλοκές μεταξύ Αλβανών και Σέρβων στο Κόσοβο
Μέλη της αστυνομίας του Κοσόβου και της ειρηνευτικής δύναμης του ΝΑΤΟ χρειάστηκε να επέμβουν με δακρυγόνα για να χωρίσουν Αλβανούς και Σέρβους διαδηλωτές κατά τη διάρκεια των βιαιότερων εθνοτικών ταραχών των τελευταίων δύο ετών. Οι διαμάχες ξεκίνησαν από εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τις εκλογές στη Μιτρόβιτσα, που γίνονται με την υποστήριξη του Βελιγραδίου.
Μέλη της αστυνομίας του Κοσόβου και της ειρηνευτικής δύναμης του ΝΑΤΟ (της KFOR) χρειάστηκε να επέμβουν με δακρυγόνα για να χωρίσουν Αλβανούς και Σέρβους διαδηλωτές την Κυριακή κατά τη διάρκεια των βιαιότερων εθνοτικών ταραχών των τελευταίων δύο ετών.
Οι διαμάχες ξεκίνησαν από εκδηλώσεις διαμαρτυρίας Αλβανών για τις τοπικές εκλογές στη Μιτρόβιτσα στο βόρειο τμήμα του Κοσόβου, που γίνονται με την υποστήριξη του Βελιγραδίου.
Οι δυνάμεις της αστυνομίας και της ΚFOR αναπτύχθηκαν στη γέφυρα της Μιτρόβιτσα, πάνω από τον ποταμό Ιμπάρ που χωρίζει ουσιαστικά την πόλη σε «αλβανικό» και «σερβικό» τμήμα. Όπως αναφέρει το Reuters, ακούστηκαν και πυροβολισμοί ενώ υπάρχουν δύο τραυματίες.
Η εθνοτικά αλβανική πλειονότητα του Κοσόβου διακήρυξε την ανεξαρτησία της περιοχής από τη Σερβία το Φεβρουάριο του 2008. Στο Κόσοβο, και κυρίως στο βόρειο τμήμα του, βρίσκονται επίσης περίπου 120.000 Σέρβοι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πώς οι πατάτες άλλαξαν το DNA των Ίνκας και των απογόνων τους
- Ρεκόρ γυναικοκτονιών στην Τουρκία: 133 σε 4 μήνες – Τα περισσότερα θύματα δολοφονήθηκαν μέσα στο σπίτι τους
- Τιμωρία μιας αγωνιστικής στον Παναθηναϊκό – Χωρίς κόσμο κόντρα στον ΠΑΟΚ
- Το 70% των επιβατών κρουαζιέρας διανυκτερεύει σε πόλεις – λιμάνια πριν ή μετά το ταξίδι
- Η διορία για Αντετοκούνμπο και Μπακς: «Μέχρι τότε θα αποφασίσουμε αν θα μείνει ή όχι…»
- Γιώργος Μαζωνάκης: Επισκέφθηκε το Άγιο Όρος – Το μήνυμα από την κουζίνα της Μονής
