
Αλλαγές στις Συνθήκες της ΕΕ μετά τα μέτρα για το ευρώ, βλέπει η Γερμανία
Τα μέτρα υπέρ του ευρώ θα οδηγήσουν σταδιακά σε αλλαγή των Συνθηκών της ΕΕ, εκτιμά το Βερολίνο, αναγνωρίζοντας πάντως ότι αυτό θα είναι δύσκολο έργο. Εκπρόσωπος της καγκελαρίου Μέρκελ τόνισε ότι «το να αποφασίσουμε σήμερα ότι δεν θα αλλάξει τίποτα τα επόμενα 20 χρόνια σημείναι ότι η Ευρώπη θα μείνει ένα παγωμένο σύστημα και εμείς δεν το θέλουμε αυτό».
Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ, Κριστοφ Στίγκμανς, το να αποφασίσουμε σήμερα ότι για τα επόμενα 20 χρόνια δεν θα αλλάξει ούτε κόμμα στις Συνθήκες, σημαίνει ότι η Ευρώπη θα μείνει ένα παγωμένο σύστημα για να υπογραμμίσει ότι «εμείς [ενν. η Γερμανία] δεν το θέλουμε αυτό».
Πρόσθεσε μάλιστα ότι η Ευρώπη πρέπει να μπορεί να αντεπεξέλθει σε προκλήσεις όπως αυτές με την τρέχουσα κρίση στις αγορές.
Η γερμανική κυβέρνηση προέβη σε αυτές τις δηλώσεις, σημειώνει το Associated Press, σε απάντηση σχολίων τoυ προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ότι οι προσπάθειες να αλλάξουν οι ευρωπαϊκές Συνθήκες στο παρελθόν ήταν τραυματικές.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στη Frankfurter Allgemeine Zeitung χαρακτήρισε τον φημολογούμενο στόχο της Γερμανίας για αλλαγή της Συνθήκης «αφελή» γιατί θα παρακινήσει και άλλες χώρες να προτείνουν αλλαγές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- ΗΠΑ – Ρωσία: Τηλεφωνική επικοινωνία Ρούμπιο – Λαβρόφ και συζήτηση κυρίως για Ουκρανία και Ιράν
- Βραζιλία: Ενοπλη επίθεση 13χρονου μέσα σε σχολείο – Νεκρά δυο μέλη του προσωπικού
- Στενά του Ορμούζ: Σχέδιο απόφασης του ΣΑ του ΟΗΕ για την ελευθερία της ναυσιπλοΐας συνέταξαν οι ΗΠΑ
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ ακύρωσε το Σχέδιο Ελευθερία για τη συνοδεία πλοίων στο Ορμούζ, αδειάζοντας τον Ρούμπιο
- Στενά του Ορμούζ: Τουλάχιστον 10 ναυτικοί πέθαναν λόγω της σύγκρουσης, λέει ο Ρούμπιο
- Χανταϊός: Στα Κανάρια Νησιά θα καταπλεύσει το κρουαζιερόπλοιο

