
Νίκες για τις εθνικές πινγκ πονγκ ανδρών και γυναικών στη Μόσχα
Τη δεύτερη νίκη της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα πινγκ πονγκ της Μόσχας σημείωσε η εθνική ομάδα των ανδρών. Κόντρα στην Ιταλία, επιβλήθηκε με 3-0 για το γκρουπ Α της Championship Division και κράτησε ζωντανές τις ελπίδες της για την είσοδο στην πρώτη 12άδα της διοργάνωσης. Οι γυναίκες επικράτησαν 3-0 της Νέας Ζηλανδίας στην τελευταία αγωνιστική του γκρουπ Η της Second Division και κατέκτησαν τη 2η θέση. Προκρίθηκαν έτσι στην πρώτη 12άδα της κατηγορίας και θα συνεχίσουν για τις θέσεις 25-36.
Τη δεύτερη νίκη της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα πινγκ πονγκ της Μόσχας σημείωσε η εθνική μας ομάδα των ανδρών. Κόντρα στην πιο βατή αντίπαλο του γκρουπ, την Ιταλία, επιβλήθηκε με 3-0 για το γκρουπ Α της Championship Division και κράτησε ζωντανές τις ελπίδες της για την είσοδο στην πρώτη 12άδα της διοργάνωσης.
Οι διεθνείς μας επιβεβαίωσαν την καλή αγωνιστική τους κατάσταση και σίγουρα πηγαίνουν με το κατάλληλο ηθικό στην καθοριστική αναμέτρηση.
Η σύνθεση ήταν η ίδια με αυτή, που έφτασε στην σπουδαία νίκη εναντίον της Ρωσίας και το νέο και ενθαρρυντικό στοιχείο είναι ότι βρήκε το καλό αγωνιστικό του πρόσωπο και ο Παπαγεωργίου.
Ο Γκιώνης πέτυχε την 5η σερί νίκη του κόντρα στον Τομάζι και στο αμφίρροπο τρίτο ματς ο Παπαδημητρίου ήταν και πάλι αυτός που έπρεπε και έκαμψε την αντίσταση του Νταλντόσο.
Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα με τις θέσεις του κάθε αθλητή στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη:
Κώστας Παπαγεωργίου (Νο 185)-Μιχάι Μπομποσίκα (Νο 76) 3-2 (3-11, 11-9, 10-12, 11-7, 11-3)
Παναγιώτης Γκιώνης (Νο 45)-Στέφανο Τομάζι (Νο 231) 3-1 (7-11, 11-8, 11-8, 11-5)
Δημήτρης Παπαδημητρίου (Νο 384)-Μάρκο Νταλντόσο (Νο 529) 3-2 (8-11, 11-8, 11-6, 6-11, 11-8)
Νίκη και για τις γυναίκες
Οι γυναίκες επικράτησαν 3-0 της Νέας Ζηλανδίας στην τελευταία αγωνιστική του γκρουπ Η της Second Division και κατέκτησαν τη 2η θέση. Προκρίθηκαν έτσι στην πρώτη 12άδα της κατηγορίας και θα συνεχίσουν για τις θέσεις 25-36 της διοργάνωσης.
Τον δρόμο για τη νίκη άνοιξε η Ντουλάκη, που είχε και τον πρώτο λόγο απέναντι στη Γιανγκ. Στη συνέχεια ανέλαβαν…δράση οι νεότερες αθλήτριες με τις Εξάρχου και Χριστοφοράκη να στέκονται ξανά στο ύψος των περιστάσεων. Βρήκαν καλό ρυθμό, είχαν δυνατή ψυχολογία και πέτυχαν δύο πραγματικά καλά αποτελέσματα.
Η Εξάρχου κόντρα στη Λι Κάρεν, την πρώτη νεοζηλανδή, που βρίσκεται στο νούμερο 131, δηλαδή, 332 θέσεις ψηλότερα από την ελληνίδα διεθνή. Η Χριστοφοράκη έκαμψε τη Σουν, η οποία είναι 110 θέσεις πιο ψηλά από τη σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του διπλού γυναικών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr
- Λίβανος και Ισραήλ συμφώνησαν υπό τον Τραμπ και χωρίς τη Χεζμπολά να παραταθεί η κατάπαυση του πυρός
- Κολομβία: Ο υποψήφιος της αριστεράς καταγγέλλει την «επέμβαση» του Τραμπ στα πολιτικά πράγματα της χώρας
- Ιράν: «Η επιχείρηση Επική Οργή τελείωσε», λέει ο Ρούμπιο
- Χιλή: Συγκρούσεις φοιτητών με την αστυνομία στο περιθώριο διαδήλωσης κατά της λιτότητας
- ΗΠΑ: Η Βουλή εγκρίνει κείμενο που διατάσσει να τερματιστεί ο πόλεμος κατά του Ιράν
- Ουκρανία: Ανοίγει ο δρόμος για την επανέναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ


