Με Αρχαία Ελληνικά και Φυσική συνεχίζονται οι Πανελλαδικές Εξετάσεις
Στα Αρχαία Ελληνικά (Θεωρητικής Κατεύθυνσης) και στη Φυσική (Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης) εξετάζονται σήμερα, Τετάρτη, οι μαθητές των Γενικών Λυκείων και των Ημερησίων ΕΠΑΛ που διεκδικούν μια θέση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Το in.gr θα μεταδώσει τα θέματα και τις απαντήσεις του σε συνεργασία με το φροντιστήριο Ορίζοντες.
Στα Αρχαία Ελληνικά (Θεωρητικής Κατεύθυνση) και στη Φυσική (Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης) εξετάζονται σήμερα, Τετάρτη, οι μαθητές των Γενικών Λυκείων και των Ημερησίων ΕΠΑΛ που διεκδικούν μια θέση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Το in.gr θα μεταδώσει τα θέματα και τις απαντήσειςτου σε συνεργασία με το φροντιστήριο Ορίζοντες.
Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:00 π.μ. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 07.30 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.
Στα ίδια μαθήματα εξετάζονται αύριο, Πέμπτη, οι μαθητές των Εσπερινών Γενικών Λυκείων και των Εσπερινών ΕΠΑΛ.
Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 18:30, οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 18:00 το απόγευμα. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων