Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Παραιτήθηκε ο επικεφαλής των υπηρεσιών εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής των υπηρεσιών εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ

Την παραίτησή του από τη θέση του επικεφαλής των υπηρεσιών εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ (DNI) υπέβαλε ο Ντένις Μπλερ, υπό το βάρος της έντονης κριτικής που του ασκείτο το τελευταίο διάστημα για λανθασμένους χειρισμούς.

Την παραίτησή του από τη θέση του επικεφαλής των υπηρεσιών εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑυπέβαλε ο Ντένις Μπλερ, υπό το βάρος της έντονης κριτικής που του ασκείτο το τελευταίο διάστημα για λανθασμένους χειρισμούς.

Ο απόστρατος ναύαρχος ΝτένιςΜπλερ βρισκόταν σε δυσχερή θέση μετά τις δύο αποτυχημένες τρομοκρατικές ενέργειες των τελευταίων μηνών, την πρώτη τον Δεκέμβριο όταν ένας άνδρας επιχείρησε να ανατινάξει ένα αεροσκάφος που κατευθυνόταν στο Ντιτρόιτ και τη δεύτερη στις αρχές του μήνα, όταν εντοπίστηκε ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά στην Τάιμς Σκουέαρ της Νέας Υόρκης.

Έπειτα από πολλές εβδομάδες συζητήσεων για τον αν θα έπρεπε να ζητηθεί από τον Μπλερ να αποχωρήσει, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα συναντήθηκε μαζί του την Πέμπτη.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Μπλερ υπέβαλε την παραίτησή του,η οποία έγινε δεκτή από τον Αμερικανό πρόεδρο.

«Με μεγάλη μου λύπη ενημέρωσα σήμερα τον πρόεδρο ότι θα παραιτηθώ από επικεφαλής των υπηρεσιών εθνικής ασφάλειας» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Ντένις Μπλερ.

Ο Μπλερ θα αποχωρήσει από τη θέση του στις 28 Μαΐου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο