Σε φυλάκιση 14 ετών καταδικάστηκε ζεύγος ομοφυλόφιλων στο Μαλάουι
Δικαστήριο του Μαλάουι καταδίκασε την Πέμπτη σε 14ετή κάθειρξη, την ανώτατη ποινή με βάση τον ποινικό κώδικα, ένα ζευγάρι ομοφυλοφίλων για «σοδομισμό» μετά την τέλεση της πρώτης συμβολικής γαμήλιας τελετής ομοφυλοφίλων στη χώρα.
Δικαστήριο του Μαλάουι καταδίκασε την Πέμπτη σε 14ετή φυλάκιση, την ανώτατη ποινή με βάση τον ποινικό κώδικα, ένα ζευγάρι ομοφυλοφίλων για «σοδομισμό» μετά την τέλεση της πρώτης συμβολικής γαμήλιας τελετής ομοφυλοφίλων στη χώρα.
Ο 26χρονος Στίβεν Μοντζέζα και ο 20χρονος Τιουόνγκε Τσιμπαλάνγκα συνελήφθησαν μετά την τέλεση μιας συμβολικής παραδοσιακής γαμήλιας τελετής, στις 28 Δεκεμβρίου.
«Καταδικάζω αυτούς τους δυο στην ανώτατη προβλεπόμενη ποινή επειδή θέλω να σταματήσω τους γιους και τις κόρες μας να ακολουθήσουν αυτό το τρομερό παράδειγμα» δήλωσε ο δικαστής Νιακουάουα Ουζίουα.
Η Διεθνής Αμνηστία ζήτησε την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση του ζευγαριού τονίζοντας ότι παραβιάσθηκαν κατάφωρα τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία