
Σε φυλάκιση 14 ετών καταδικάστηκε ζεύγος ομοφυλόφιλων στο Μαλάουι
Δικαστήριο του Μαλάουι καταδίκασε την Πέμπτη σε 14ετή κάθειρξη, την ανώτατη ποινή με βάση τον ποινικό κώδικα, ένα ζευγάρι ομοφυλοφίλων για «σοδομισμό» μετά την τέλεση της πρώτης συμβολικής γαμήλιας τελετής ομοφυλοφίλων στη χώρα.
Δικαστήριο του Μαλάουι καταδίκασε την Πέμπτη σε 14ετή φυλάκιση, την ανώτατη ποινή με βάση τον ποινικό κώδικα, ένα ζευγάρι ομοφυλοφίλων για «σοδομισμό» μετά την τέλεση της πρώτης συμβολικής γαμήλιας τελετής ομοφυλοφίλων στη χώρα.
Ο 26χρονος Στίβεν Μοντζέζα και ο 20χρονος Τιουόνγκε Τσιμπαλάνγκα συνελήφθησαν μετά την τέλεση μιας συμβολικής παραδοσιακής γαμήλιας τελετής, στις 28 Δεκεμβρίου.
«Καταδικάζω αυτούς τους δυο στην ανώτατη προβλεπόμενη ποινή επειδή θέλω να σταματήσω τους γιους και τις κόρες μας να ακολουθήσουν αυτό το τρομερό παράδειγμα» δήλωσε ο δικαστής Νιακουάουα Ουζίουα.
Η Διεθνής Αμνηστία ζήτησε την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση του ζευγαριού τονίζοντας ότι παραβιάσθηκαν κατάφωρα τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: «Οφθαλμός αντί οφθαλμού», απαντά ο Αραγτσί στις απειλές του Τραμπ
- Μεξικό: Κι άλλη δολοφονία δημοσιογράφου – Η 7η μέσα στο 2026
- Η Ακρόπολη και οι παροχές στους τουρίστες στο μικροσκόπιο της Libération – «Κάποιοι αναγκάζονται να ουρήσουν ανάμεσα στα μάρμαρα»
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Ζούμε περισσότερο αλλά όχι τόσο υγιείς
- Οι «Χούθι» χτύπησαν δεξαμενόπλοιο της Σαουδικής Αραβίας στην Ερυθρά Θάλασσα – Πιθανώς και δεύτερο
- Η Boeing ζητά παρέμβαση ΗΠΑ για δάνειο της ΕΕ προς την Airbus

