
Απεργία πείνας πραγματοποιεί ο Ιρανός σκηνοθέτης Τζαφάρ Παναχί
Απεργία πείνας πραγματοποιεί από την Κυριακή, ο Ιρανός σκηνοθέτης Τζαφάρ Παναχί, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Εβίν της Τεχεράνης. Ο σκηνοθέτης ζητά πρόσβαση σε δικηγόρο και να αφεθεί ελεύθερος χωρίς όρους μέχρι την ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο.
Απεργία πείνας πραγματοποιεί από την Κυριακή, ο Ιρανός σκηνοθέτης Τζαφάρ Παναχί, ο οποίος έχει συλληφθεί και κρατείται στις φυλακές Εβίν της Τεχεράνης από τις αρχές Μαρτίου.
Τη σχετική δήλωση έκανε στον ιστότοπο Jaras της ιρανικής αντιπολίτευσης, η Ταερέ Σαεντί, σύζυγος του διάσημου σκηνοθέτη, ο οποίος στις προεδρικές εκλογές είχε υποστηρίξει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Μιροσεϊν Μουσαβί.
«Με πήραν για ανάκριση το πρωί της Κυριακής και με κατηγόρησαν ότι είχα κινηματογραφήσει το κελί μου, κάτι το οποίο είναι καθαρό ψέμα» είπε τηλεφωνικά ο Τζ.Παναχί στη σύζυγο του, η οποία, όπως και η κόρη του, είχαν συλληφθεί μαζί του, αλλά στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερες.
Το Jaras αναφέρει ότι ο σκηνοθέτης είπε ότι δεν έχει φάει ή πιει οτιδήποτε από το πρωί της Κυριακής και θα συνεχίσει μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά του.
Ο σκηνοθέτης ζητά να έχει πρόσβαση σε δικηγόρο, να δέχεται επισκέψεις από την οικογένειά του και να αφεθεί ελεύθερος χωρίς όρους μέχρι την ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο.
Την περασμένη εβδομάδα, δύο Γάλλοι υπουργοί απηύθυναν έκκληση στο Ιράν να απελευθερώσει τον Παναχί έτσι ώστε να μπορέσει να παραλάβει την πρόσκλησή του, να συμμετάσχει στην κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ των Καννών.
Το 1995, ο Παναχί έχει κερδίσει στις Κάννες το βραβείο της Χρυσής Κάμερας για την ταινία του «Λευκό Μπαλόνι».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ιράν: Ο Τραμπ ξηλώνει κι άλλους αξιωματικούς μετά τον αρχηγό του στρατού ενώ απειλεί με χτυπήματα σε πολιτικές υποδομές
- Ιρανικές επιθέσεις σε Ισραήλ και Κουβέιτ
- Όλα μωβ: 12 τροφές πολύτιμες για τον οργανισμό μας
- Επιμένει η κακοκαιρία Erminio: Καταιγίδες σε πέντε περιοχές, θυελλώδεις άνεμοι και αφρικανική σκόνη
- ΥΠΑ: Αναταράξεις στην προμήθεια των νέων ραντάρ
- Σκάνδαλο Μάντελσον – Έπσταϊν: Emails για επίσκεψη 15χρονης


