
Πιο αισιόδοξη η Fed για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας το 2010
Μεταξύ 3,2% και 3,7% περιμένει η Fed πως θα αναπτυχθεί η οικονομίας των ΗΠΑ φέτος, ενώ οι προηγούμενες εκτιμήσεις της Κεντρικής Τράπεζας βρίσκονταν μεταξύ 2,8%-3,5%. Μετριοπαθή ρυθμό ανάκαμψης διαπιστώνει η Fed στα μακρο-οικονομικά στοιχεία, διχασμένοι οι αξιωματούχοι της Τράπεζας για την πώληση χρεογράφων.
Μεταξύ 3,2% και 3,7% περιμένει η Fed πως θα αναπτυχθεί η οικονομίας των ΗΠΑ φέτος, ενώ οι προηγούμενες εκτιμήσεις της Κεντρικής Τράπεζας βρίσκονταν μεταξύ 2,8%-3,5%, όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη.
Οι πιο πρόσφατες εκτιμήσεις της Κεντρικής Τράπεζας είναι εξίσου πιο αισιόδοξες για την ανεργία (που ανέρχεται σε 9,9%), την οποία βλέπουν να έχει υποχωρήσει μεταξύ 9,1% και 9,5% στο τέλος του έτους. Οι εκτιμήσεις της, τέλος, κάνουν λόγο για πληθωρισμό 1,2% (χωρίς τρόφιμα και καύσιμα).
Οι αξιωματούχοι της Fed ανέφεραν επίσης ότι τα στοιχεία για την καταναλωτική δαπάνη και τις δαπάνες των επιχειρήσεων δίνουν την εικόνα ανάκαμψης με μετριοπαθή ρυθμό, ο οποίος δεν αναμένεται να επιταχυνθεί σύντομα εξαιτίας των εξελίξεων στην αγορά εργασίας.
Στη συνεδρίαση της Τετάρτης πάντως, οι αξιωματούχοι της Κεντρικής Τράπεζας εμφανίστηκαν διχασμένοι για το πότε θα έπρεπε η Fed να αρχίσει να πουλά τα χρεόγραφα (κυρίως υποθήκες) που είχε εξαγοράσει μετά το ξέσπασμα της κρίσης, συνολικού ύψους 1,25 τρισ. δολαρίων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Πυρηνικά όπλα: Μεγεθύνονται οι επενδύσεις στην παραγωγή τους – Ξεπερνώνται οι ηθικές αναστολές
- G 20: Ο Τραμπ διατηρεί αμφιβολίες για τη συμμετοχή του Πούτιν στη σύνοδο της Φλόριντα
- Περού: Η Lockheed Martin επιβεβαιώνει την αγορά των 12 F-16
- ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος κατηγορεί την Κίνα για κρυφή και σε μεγάλη κλίμακα αντιγραφή των αμερικανικών εταιρειών ΤΝ
- G20: Η Ρωσία «θα προσκληθεί» στις εργασίες και στη σύνοδο της Φλόριντα
- Η Lufthansa καταργεί τη δωρεάν χειραποσκευή σε πτήσεις μικρής και μεσαίας απόστασης