Γλυκαντικές ουσίες αντίδοτο στον πόνο του παιδικού εμβολιασμού
Αθήνα: Όταν τα βρέφη καταναλώνουν κάτι που να περιέχει ζάχαρη, αμέσως πριν κάνουν κάποιο εμβόλιο, μειώνεται ο πόνος που βιώνουν και κλαίνε λιγότερο, σύμφωνα με νέα καναδική έρευνα, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Archives of Disease in Childhood.
Αθήνα: Όταν τα βρέφη καταναλώνουν κάτι που να περιέχει ζάχαρη, αμέσως πριν κάνουν κάποιο εμβόλιο, μειώνεται ο πόνος που βιώνουν και κλαίνε λιγότερο, σύμφωνα με νέα καναδική έρευνα, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Archives of Disease in Childhood.
Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τορόντο, με επικεφαλής την Δρ Ντενίς Χάρισον του Νοσοκομείου Παίδων, αναφέρουν ότι τα νεογνά είναι λιγότερο πιθανό να κλάψουν, αν τους δοθούν λίγες σταγόνες κάποιου ζαχαρώδους διαλύματος λίγο πριν τον εμβολιασμό.
Κλινικές δοκιμές με 1.000 εμβολιασμούς σε βρέφη έως 12 μηνών έδειξαν ότι το διάλυμα γλυκόζης μειώνει κατά 20% κατά μέσο όρο την πιθανότητα κλάματος μετά την ένεση. Εκτός από το διάλυμα γλυκόζης, ανάλογο κατευναστικό αποτέλεσμα έχει και μισό κουταλάκι μίγματος σακχαρόζης και γλυκόζης.
Οι Καναδοί ερευνητές, που συνεργάστηκαν με συναδέλφους τους στη Βραζιλία και την Αυστραλία, συνιστούν στους γιατρούς να δίνουν στα παιδιά σακχαρόζη ή γλυκόζη πριν και κατά τη διάρκεια των εμβολιασμών, ώστε η όλη διαδικασία να γίνει λιγότερο οδυνηρή για τα μικρά παιδιά.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
health.in.gr
- ΛΔ Κονγκό: 3.200 κρούσματα του Εμπολα, συμπεριλαμβανομένων 1.405 θανατηφόρων
- Γερμανία: Ο υπουργός Μεταφορών ζητά την απόλυσή του κάνοντας λόγο για «αναξιοπρεπή κατάσταση»
- Ουκρανία: «Χτυπήθηκαν λιμάνια και πλοία» από τις ρωσικές δυνάμεις ενώ βυθίστηκε το Golden Leo
- Βιετνάμ: 17 ναυτικοί αγνοούνται έπειτα από ναυάγιο φορτηγού στη Νότια Σινική Θάλασσα
- Πετρέλαιο: Πτώση των τιμών κατά 5% και πλέον εξαιτίας ελπίδων για συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν
- Στενά του Ορμούζ: Αυτός είναι ο άνθρωπος που έπεισε τον Τραμπ να μην τα βομβαρδίσει άλλο
- Σούπερ Ελ Νίνιο: Δυσοίωνες προβλέψεις για την Αφρική – Οικονομική ζημιά ύψους 10-20 δισ. δολαρίων
- Πώς οι επιχειρηματίες έμαθαν να ζουν με τον πληθωρισμό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442