
Σε μείωση των μισθών των υπουργών προχωρά η νέα κυβέρνηση της Βρετανίας
Η κυβέρνηση συνασπισμού Τόρις-Φιλελεύθερων Δημοκρατών της Βρετανίας αποφάσισε να μειώσει κατά 5% τις οικονομικές απολαβές των υπουργών, ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού.
Η κυβέρνηση συνασπισμού Τόρις-Φιλελεύθερων Δημοκρατώντης Βρετανίας αποφάσισε να μειώσει κατά 5% τις οικονομικές απολαβές των υπουργών, ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού.
Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε μετά το πρώτο υπουργικό συμβούλιο που έλαβε χώρα την Πέμπτη.
Σημείο αιχμής για τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες είναι η μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού στη Βρετανίας, ο οποίος ξεπερνά το 11% του ΑΕΠ.
Ονέος πρωθυπουργός, ο Ντέιβιντ Κάμερον είχε το απόγευμα της Τετάρτης τις πρώτες συναντήσεις με κυβερνητικούς παράγοντες όπως και με τον αντιπρόεδρο, τον αρχηγό των Φιλελεύθερων Νικ Κλεγκ στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.
Στο υπουργικό συμβούλιο μετείχαν, εκτός από τον αρχηγό των Φιλελεύθερων, τέσσερα μέλη των Φιλελεύθερων Δημοκρατών: ο Βινς Κέιμπλ εποπτεύει τον τομέα των επιχειρήσεων και των τραπεζών· ο Ντείβιντ Λος είναι υφυπουργός Οικονομικών υπό τον Τζορτζ Οσμπορν· υπουργός Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ανέλαβε ο Κρις Χιουν· και υπουργός για θέματα Σκωτίας είναι ο Ντάνι Αλεξάντερ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Διεθνής Αμνηστία: Σχεδόν 500 άνθρωποι έχουν πεθάνει στις φυλακές του Ελ Σαλβαδόρ
- Ουκρανία: Νέες ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και drones στο Κίεβο και το Χάρκοβο
- Το Ιράν απελευθέρωσε Αμερικανίδα που είχε φυλακιστεί το 2024, ανακοίνωσε ο Τραμπ
- Κουρδιστάν: Αρκετά drones καταρρίφθηκαν κοντά στο προξενείο των ΗΠΑ στην Αρμπίλ
- Το Κουβέιτ, το Μπαχρέιν και η Ιορδανία δέχονται επιθέσεις – Χτυπήματα των ΗΠΑ στο Ιράν
- Ουκρανία: Τουλάχιστον 13 οι νεκροί από τα ρωσικά πλήγματα
