Δεν αποσύρονται οι διαδηλωτές στη Ταϊλάνδη, εξετάζουν τη κυβερνητική πρόταση
Την απόφασή τους για το αν θα δεχτούν την κυβερνητική πρόταση για πρόωρες εκλογές το Νοέμβριο αναμένεται να λάβουν οι κόκκινοι διαδηλωτές στη Ταϊλάνδη, ενώ πάντα επιμένουν στη θέση τους για παραίτηση του πρωθυπουργού. Εντωμεταξύ παραμένουν στα οδοφράγματα στο κέντρο της Μπανγκόκ.
Την απόφασή τους για το αν θα δεχτούν την κυβερνητική πρόταση για πρόωρες εκλογές το Νοέμβριο αναμένεται να λάβουν οι κόκκινοι διαδηλωτές στη Ταϊλάνδη, ενώ πάντα επιμένουν στη θέση τους για παραίτηση του πρωθυπουργού.
Όπως έχουν δηλώσει, συμφωνούν κατ’αρχήν με την κυβερνητική πρόταση για διάλυση του Κοινοβουλίου και πρόωρες εκλογές αλλά ζητούν περισσότερες λεπτομέρειες αλλά και διαβεβαιώσεις ότι ο πρωθυπουργός Αμπισίτ Βετζατζίβα δεν θα θέσει εμπόδια στη διαδικασία.
Ωστόσο, μερίδα των διαδηλωτών απορρίπτουν την πρόταση της κυβέρνησης και ζητούν παραίτηση του Βετζατζίβα.
Η κυβέρνηση υπόσχεται να διεξαχτούν εκλογές στις 14 Νοεμβρίου, ένα χρόνο πριν από την αναμενόμενη ημερομηνία, αν πρώτα οι διαδηλωτές εγκαταλείψουν τη θέση τους. Το σχέδιο περιλαμβάνει και πρόνοιες για μεταρρυθμίσεις για περισσότερη διαφάνεια αλλά και σεβασμό στη μοναρχία.
Η κρίση στη χώρα συνεχίζεται για δύο μήνες, με τους διαδηλωτές να έχουν καταλάβει το κέντρο της Μπανγκόκ έχοντας κυριολεκτικά στρατοπεδεύσει σε ακριβή, εμπορική συνοικία.
Οικονομικοί παράγοντες έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την παρατεταμένη κρίση ενώ ανησυχίες έχουν διατυπωθεί ακόμα και για το ενδεχόμενο εμφυλίου πολέμου, αν και τα πνεύματα έχουν ηρεμήσει. Παραταύτα, 27 άνθρωποι (26 διαδηλωτές και ένας στρατιώτης) έχουν χάσει τη ζωή τους και πολλές εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: 4-0 στο 79′ με τέσσερα τα γκολ του Γιόβιτς (vids)
- Το νομικό στοίχημα πίσω από τους δασμούς Τραμπ
- Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Σαββόπουλος, Ξαρχάκος: Ο τιτάνιος Βασίλης Τσιτσάνης με δικά τους λόγια
- Γροιλανδία: «Οι ΗΠΑ συγκέντρωναν κρυφά πληροφορίες για στρατιωτικές εγκαταστάσεις» – Τι εξετάζει η ΕΕ
- Εκτροχιασμός τρένων στην Ισπανία – Πληροφορίες για πέντε νεκρούς και πολλούς τραυματίες
- Ο Αλ-Σάραα κατέλαβε το μεγαλύτερο πετρελαϊκό κοίτασμα των Κούρδων

