
Ζει ο Χακιμουλάχ Μεχσούντ, εκτιμούν τώρα οι πακιστανικές υπηρεσίες
Επέζησε από την αμερικανική πυραυλική επίθεση εναντίον του τον περασμένο Ιανουάριο ο Χακιμουλάχ Μεχσούντ, θεωρούμενος ένας από τους ηγέτες των Ταλιμπάν στο Πακιστάν, πιστεύεται τώρα από τις μυστικές υπηρεσίες του Πακιστάν.
Επέζησε από την επίθεση εναντίον του τον περασμένο Ιανουάριο ο Χακιμουλάχ Μεχσούντ, θεωρούμενος ένας από τους ηγέτες των Ταλιμπάν στο Πακιστάν, πιστεύεται τώρα από τις μυστικές υπηρεσίες του Πακιστάν.
Σύμφωνα με τις πακιστανικές υπηρεσίες, πληροφορίες από πολλαπλές πηγές συγκλίνουν στο ότι ο Μεχσούντ επέζησε από την επίθεση, αν και ελαφρά τραυματισμένος. «Είναι θαύμα το ότι επέζησε ένας, και ότι αυτός ήταν ο Μεχσούντ», δηλώνει αξιωματούχος.
Ωστόσο, πρέπει να έχει χάσει τη κάλυψή του και την επιρροή του μέσα στο δίκτυο των εξτρεμιστικών οργανώσεων που δρουν στη χώρα.
Αρχικά πιστευόταν από τις ΗΠΑ και το Πακιστάν ότι ο Μεχσούντ σκοτώθηκε κατά την πυραυλική επίθεση εναντίον του στα μέσα του Ιανουαρίου. Οι Ταλιμπάν αρνούνταν ότι ο ηγέτης τους σκοτώθηκε, αλλά δεν έδιναν αποδείξεις για αυτό.
Τον περασμένο Αύγουστο είχε σκοτωθεί σε επίθεση ο αδελφός του, Μπαϊτουλάχ Μεχσούντ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Τι καιρό θα κάνει τη Μεγάλη Εβδομάδα – Πρόγνωση Κολυδά για την Αθήνα
- Μεντιλίμπαρ: «Έχουμε κάνει καλή προετοιμασία για να ξεκινήσουμε δυναμικά τα πλέι-οφ»
- Προϋπολογισμός ΗΠΑ: Αύξηση 50% στις αμυντικές δαπάνες, περικοπές σε υγεία και περιβάλλον, οι προτάσεις Τραμπ στο Κογκρέσο
- Τσίπρας: Η ληστεία των servicers πρέπει να τελειώνει
- LIVE: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός
- Αβεβαιότητα και δυσαρέσκεια φέρνει ο μίνι ανασχηματισμός στο «γαλάζιο» στρατόπεδο

