
Ελπίδα για βελτίωση στις σχέσεις Ινδίας και Πακιστάν από τη συνάντηση Κορυφής
Συνάντηση στο περιθώριο περιφερειακής διάσκεψης στο Μπουτάν είχαν την Πέμπτη ο πρωθυπουργός της Ινδίας Μανμοχάν Σινγκ και του Πακιστάν Γιουσούφ Ρεζά Γκιλάνι, σε μια προσπάθεια αποκατάστασης των τεταμένων σχέσεων ανάμεσα στις δύο πυρηνικές δυνάμεις.
Συνάντηση στο περιθώριο περιφερειακής διάσκεψης στο Μπουτάν είχαν την Πέμπτη ο πρωθυπουργός της Ινδίας Μανμοχάν Σινγκ και του Πακιστάν Γιουσούφ Ρεζά Γκιλάνι, σε μια προσπάθεια αποκατάστασης των τεταμένων σχέσεων ανάμεσα στις δύο πυρηνικές δυνάμεις.
Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών μετά από εννέα μήνες. Ινδός αξιωματούχος ανέφερε ότι η συνάντηση συμφωνήθηκε από διπλωμάτες των δύο χωρών.
Οι συνομιλίες ανάμεσα στις δύο πλευρές «πάγωσαν» μετά την τρομοκρατική επίθεση σε ξενοδοχεία στο Μουμπάι για την οποία η Ινδία επέρριψε άμεσα ευθύνες στο Πακιστάν, αναφέροντας ότι οι δράστες εκπαιδεύτηκαν στο έδαφος του.
Κατά τις επιθέσεις σκοτώθηκαν 166 άτομα, μεταξύ τους και πολλοί τουρίστες.
Η Ινδία καταλογίζει στο Πακιστάν ότι δεν κάνει αρκετά για να καταπολεμήσει τους ισλαμιστές εξτρεμιστές στο έδαφός του. Από την πλευρά της η κυβέρνηση του Ισλαμαμπάντ αρνείται τις κατηγορίες και ζητά επανέναρξη των συνομιλιών.
Τη συνάντηση χαιρέτισαν και οι ΗΠΑ σαν «καλή για την περιοχή».
* Την Τετάρτη η Ινδία ανακοίνωσε τη σύλληψη διπλωμάτη της στην πρεσβεία στην Ισλαμαμπάντ με τις κατηγορία της κατασκοπίας υπέρ του Πακιστάν, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κολομβία: Ο πρόεδρος Πέτρο απέρριψε χθες Δευτέρα τη «νομιμοποίηση» του εκλεγμένου ακροδεξιού διαδόχου του
- Οι ΗΠΑ εκφράζουν «μεγάλη ανησυχία» για τη δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου από την Κίνα
- Τυχερή ισοφάριση για τις ΗΠΑ, άμεση απάντηση και 2-1 το Βέλγιο (vids)
- Φουλ επίθεση το Βέλγιο και γρήγορο 1-0 επί των ΗΠΑ (vids)
- Στα 37 δισ. δολάρια οι επικαιροποιημένες ζημιές από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα
- Δεξαμενόπλοιο χτυπήθηκε ανοιχτά του Ομάν – Πώς γίνεται η διέλευση από και προς το Ορμούζ


