Οι επικεφαλής της ιρανικής αντιπολίτευσης Μιρχοσεΐν Μουσαβί και Μεχντί Καρουμπί κάλεσαν τους οπαδούς τους να διαδηλώσουν με την ευκαιρία της επετείου της αμφιλεγόμενης επανεκλογής του Ιρανούπροέδρου Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ, στις 12 Ιουνίου, αναφέρεται στον ιστότοπο της αντιπολίτευσης Sahamnews.org.

«Ο Μεχντί Καρουμπί και ο Μιρχοσεΐν Μουσαβί επέμειναν στη διοργάνωση μιας συγκέντρωσης στις 12 Ιουνίου και κάλεσαν όλες τις οργανώσεις και τα μεταρρυθμιστικά κόμματα να υποβάλουν τα αιτήματά τους (για τη διοργάνωση μιας διαδήλωσης) στο υπουργείο Εσωτερικών» αναφέρεται στον Sahamnews.org.

Οι Καρουμπί και Μουσαβί διατύπωσαν την έκκληση αυτή στη διάρκεια συνάντησής τους τη Δευτέρα.

Κάθε δημόσια συγκέντρωση πρέπει να εγκρίνεται προηγουμένως από το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο από τον Ιούνιο του 2009 έχει απαγορεύσει όλες τις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό