Προειδοποιήσεις για το δημοσιονομικό χρέος της Ιαπωνίας από το ΔΝΤ
Την Ιαπωνία προειδοποιεί το ΔΝΤ για πιθανή έκρηξη του δημόσιου χρέους της που φτάνει το 200% του ΑΕΠ. Μολονότι τα προβλήματα στην Ιαπωνία δεν θα πρέπει να εξισώνονται με εκείνα της Ελλάδας, η αστάθεια του προϋπολογισμού της τείνει να αυξάνεται σε πραγματικά υψηλά επίπεδα, τόνισε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Ν.Σινοχάρα.
Την Ιαπωνία προειδοποιεί το ΔΝΤ για πιθανή έκρηξη του δημόσιου χρέους της που φτάνει το 200% του ΑΕΠ.
«Μολονότι τα προβλήματα στην Ιαπωνία δεν θα πρέπει να εξισώνονται με εκείνα της δημοσιονομικής κρίσης στην Ελλάδα, η αστάθεια του προϋπολογισμού της τείνει να αυξάνεται σε πραγματικά υψηλά επίπεδα», τόνισε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Ναογιούκι Σινοχάρα, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Κιόντο.
Η Ιαπωνία είναι η περισσότερο χρεωμένη ανεπτυγμένη χώρα στον κόσμο, όμως κατά το 95% το χρέος της είναι εσωτερικό, γεγονός που μειώνει τον κίνδυνο μίας διεθνούς κρίσης. Παρόλα αυτά, ο ρυθμός επιδείνωσης των δημόσιων οικονομικών στην Ιαπωνία «είναι μάλλον υψηλός», προειδοποιεί ο Σινοχάρα.
Οι οίκοι αξιολόγησης έχουν κατεπανάληψη εκφράσει τις προειδοποιήσεις τους για την οικονομική κατάσταση στην Ιαπωνία κατά τις τελευταίες εβδομάδες.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας