Οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας στο επίκεντρο της συνάντησης Δρούτσα-Σπέκχαρντ
Με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Ντάνιελ Σπέκχαρντ συναντήθηκε την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δ.Δρούτσας, στο πλαίσιο τακτικής συνάντησης. Οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης.
Με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Ντάνιελ Σπέκχαρντ συναντήθηκε την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δ.Δρούτσας, στο πλαίσιο τακτικής συνάντησης. Οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης.
Εξερχόμενος του υπουργείου, ο Αμερικανός πρέσβης δήλωσε πως επρόκειτο για «μια συνάντηση ρουτίνας, κατά την οποία συζητήσαμε διάφορα διπλωματικά θέματα και είχα την ευκαιρία να ακούσω απο τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Δ. Δρούτσα για τις διεθνείς επαφές που είχε στην περιοχή και τις θετικές εξελίξεις στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας».
Πρόσθεσε πως ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα ενημερωτική συζήτηση και τόνισε ότι σίγουρα θα μεταφέρει στην Ουάσινγκτον τα πολύ θετικά που συμβαίνουν στην περιοχή.
Νωρίτερα, ο κ. Δρούτσας είχε συνάντηση με τον Σουηδό υφυπουργό Εξωτερικών Φράνκ Μπελφράγκ με τον οποίο συζήτησαν θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).