Αυξάνονται οι πιέσεις για παραίτηση της κυβέρνησης στην Ταϊλάνδη
Ισχυρές πιέσεις να παραιτηθεί δέχεται ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Αμπχίσιτ Βετζατζίβα, και όχι μόνο από τους «κόκκινους» διαδηλωτές που έχουν κατέβει στους δρόμους ζητώντας πρόωρες εκλογές. Ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Στρατού της χώρας ζήτησε διάλυση του Κοινοβουλίου, την ώρα που εκλογική επιτροπή κατηγορεί το κυβερνών κόμμα για «παράνομες» δωρεές.
Ισχυρές πιέσεις να παραιτηθεί δέχεται ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Αμπχίσιτ Βετζατζίβα, και όχι μόνο από τους «κόκκινους» διαδηλωτές που έχουν κατέβει στους δρόμους ζητώντας πρόωρες εκλογές.
Ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Στρατού της χώρας ζήτησε διάλυση του Κοινοβουλίου,
Την ίδια ώρα, Εκλογική Επιτροπή της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε ότι διαθέτει αρκετά στοιχεία για να κατηγορήσει το κυβερνών κόμμα για «παράνομες» δωρεές που θα χρησιμοποιούνταν για εκλογές.
Πρότεινε, μάλιστα, τη διάλυση του κόμματος.
Η πρόταση της επιτροπής θα εξεταστεί από το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας, προκειμένου να αποφασιστεί τι θα γίνει με το Δημοκρατικό Κόμμα του πρωθυπουργού Αμπχίσιτ Βετζατζίβα.
Πρόκειται για ακόμα μία εξέλιξη σε μία χώρα που συγκλονίζεται τις τελευταίες ημέρες από τις διαμαρτυρίες και τις συγκρούσεις των «κόκκινων» διαδηλωτών με δυνάμεις ασφαλείας. Τα επεισόδια αυτά έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 21 ατόμων.
Οι διαδηλωτές ζητούν τη διάλυση του Κοινοβουλίου και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας