
Ανώτατος δικαστικός δολοφονήθηκε στη Μόσχα
Ο Έντουαρντ Τσουβατσόφ, Ρώσος ανώτατος δικαστικός, δολοφονήθηκε τη Δευτέρα έξω από το σπίτι του στη Μόσχα. Ο Τσουβατσόφ είχε προεδρεύσει στη δίκη των «Λευκών Λύκων», μίας ρωσικής ομάδας νεοναζί.
Ο Έντουαρντ Τσουβατσόφ, Ρώσος ανώτατος δικαστικός, δολοφονήθηκε τη Δευτέρα έξω από το σπίτι του στη Μόσχα.
«Στην είσοδο του κτιρίου που βρίσκεται στον αριθμό 24 της οδού Στρελμπιστσένσκι, άγνωστος πυροβόλησε τον κ. Τσουβατσόφ και διέφυγε» δήλωσε, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.
Η ίδια πηγή υποστήριξε ότι «εξετάζονται διάφορες εκδοχές για τη δολοφονία, αλλά η βασική συνδέεται με την επαγγελματική του δραστηριότητα».
Ο Τσουβατσόφ ήταν μέλος ανώτατου κλιμακίου δικαστών που αναλαμβάνουν τις ποινικές υποθέσεις του δικαστηρίου της Μόσχας και είχε προεδρεύσει στη δίκη των «Λευκών Λύκων», μίας ρωσικής ομάδας νεοναζί.
Τον Φεβρουάριο το δικαστήριο καταδίκασε μέλη της ομάδας σε ποινές κάθειρξης έως και 23 έτη, για σειρά βάναυσων δολοφονιών σε δημόσια θέα.
Οι «Λευκοί Λύκοι» έβαζαν στο στόχαστρο πολίτες της κεντρικής Ασίας και αναρτούσαν στο Διαδίκτυο βίντεο με τις επιθέσεις τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Παραίτηση του πρωθυπουργού της Μολδαβίας Μοντεάνου στη δίνη σκανδάλων
- Πορτογαλία: 9 τραυματίες στις δασικές πυρκαγιές – Ζητά ενισχύσεις από Ευρώπη και Μαρόκο
- Το Πράσινο Ακρωτήριο είναι εδώ: Ισοφάρισε την Αργεντινή, έσωσε τετ-α-τετ του Μέσι ο Βοζίνια! (vids)
- Περού: Ανακηρύχθηκε και τυπικά εκλεγμένη πρόεδρος η Κέικο Φουχιμόρι
- Νέο απίθανο γκολ ο Μέσι, ξανά… βροχή τα ρεκόρ! (vids, pics)
- Ιράν: Το αεροπλανοφόρο Charles-De-Gaulle αναχώρησε από τη Μέση Ανατολή και επιστρέφει στην Τουλόν

