
Περίπατος του Αρη με 81-55 επί της υποβιβασμένης Ολύμπια Λάρισας
Δεν έπαιξε μπάσκετ υψηλού επιπέδου, εξάλλου και οι συνθήκες (σ. σ. δεν βρέθηκαν περισσότεροι από 500-600 φίλαθλοι) στο Αλεξάνδρειο δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ευνοϊκές. Ο Αρης επικράτησε της Ολύμπιας Λάρισας με 81-55, γνωρίζοντας όμως ότι πλέον είναι εξαιρετικά δύσκολο να τερματίσει στην πρώτη 6αδα.
Δεν έπαιξε μπάσκετ υψηλού επιπέδου, εξάλλου και οι συνθήκες (σ. σ. δεν βρέθηκαν περισσότεροι από 500-600 φίλαθλοι) στο Αλεξάνδρειο δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ευνοϊκές. Ο Αρης επικράτησε της Ολύμπιας Λάρισας με 81-55, γνωρίζοντας όμως ότι πλέον είναι εξαιρετικά δύσκολο να τερματίσει στην πρώτη 6αδα.
Η άμυνα ήταν ένας άγνωστος τομέας για τις δύο ομάδες στο πρώτο δεκάλεπτο, γεγονός που περισσότερο εκμεταλλεύτηκε η Ολύμπια Λάρισας. Οι Θεσσαλοί ήταν ανταγωνιστικοί χάρη στην ευστοχία του Παπαχρήστου και μάλιστα προηγήθηκαν με 9-14(5).
Μετά από αυτό το σημείο ο Αρης ανέβασε ρυθμούς και με όπλο – κυρίως – την ευστοχία έξω από τα 6,25 έγραψε ένα επιμέρους σκορ 16-8 μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου (25-22). Συν τοις άλλοις, ο Αντριου Μπετς εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι δεν είχε αντίπαλο, κάτι που φάνηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο.
Δίχως να πιάσει καλή απόδοση, κάνοντας απλά τα… τυπικά, οι «κίτρινοι» σταδιακά απέκτησαν μια διαφορά η οποία έφθασε για πρώτη φορά στο +10 στο 14 (32-22). Θα μπορούσαν μάλιστα να πάνε στα αποδυτήρια με πολύ μεγαλύτερη διαφορά (42-39ημ.), αν ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική πάσα, αφού έκλεισαν το ημίχρονο με δέκα λάθη.
Εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη συγκέντρωσης του Αρη, η Ολύμπια έκανε μια απόπειρα επιστροφής στο παιχνίδι, καθώς μείωσε έως και στους επτά πόντους (49-42), αλλά η αποτελεσματικότητα του Δήμου Ντικούδη στις πάσες που πήρε στην επίθεση, ανέβασε και πάλι τη διαφορά στο +14 (58-44, 27:30), ενώ και πάλι η ευστοχία έξω από τα 6,25 οδήγησε στο +19 (66-47, 32), όπου ουσιαστικά τελείωσαν όλα.
Τα δεκάλεπτα: 25-22, 42-29, 60-47, 81-55.
Διαιτητές: Ταβουλαρέας, Μητσόπουλος, Αναστόπουλος.
ΑΡΗΣ (Ντέιβιντ Μπλατ): Κλαρκ 6 (2), Μάιλς 4, Μπετς 17, Ουόλς 12 (3), Ρίτσαρντσον 11 (3), Χατζηβρέττας 13 (3), Ντικούδης 12, Σκορδίλης, Πάουνιτς, Κακιούζης 4, Μπάρλος 2.
ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ (Θρασύβουλος Λιάγκας): Τζακόπουλος 3, Αβράμοφ 3 (1), Γκριν 11 (2), Παπαχρήστος 11 (3), Μπόγδανος 6 (1), Καραβανάς 3, Παπακώστας, Παπαϊωακείμ 4, Αγγελακόπουλος 6 (2), Φοντενέτ 8.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Λένα Ζευγαρά: Κάνει προεκλογική εκστρατεία με το νέο της τραγούδι «Θα, θα»
- Πυροσβεστική: Ρεκόρ με 13 συλλήψεις σε ένα διήμερο για εμπρησμούς από αμέλεια
- Ο ΠΑΟΚ Ανακοίνωσε τον Όσμαν με βίντεο – Η μέρα και η ώρα της παρουσίασής του
- Hellenic Train: Ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης η αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Σέρρες
- Μπορεί μια πίτσα να μαρτυρήσει πότε δουλεύετε υπερωρίες και πότε έρχεται γεωπολιτικός «σεισμός»;
- LIVE: Ολυμπιακός – Φορτούνα Σιτάρντ
