Η Βουλιαγμένη θα δώσει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το παρών σε τελικό Τσάμπιονς Καπ. Τα κορίτσια της Καμμένου, χάρη στην εκπληκτική τους απόδοση στα τελευταία δύο οκτάλεπτα, επικράτησαν στα ημιτελικά της Κατάνια 12-9 και δίνουν το Σάββατο (19:00) ραντεβού με την Κίρισι για το στέμμα της πρωταθλήτριας Ευρώπης.
Η Βουλιαγμένη θα δώσει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το παρών σε τελικό Τσάμπιονς Καπ. Τα κορίτσια της Καμμένου, χάρη στην εκπληκτική τους απόδοση στα τελευταία δύο οκτάλεπτα, επικράτησαν στα ημιτελικά της Κατάνια 12-9 και δίνουν το Σάββατο (19:00) ραντεβού με την Κίρισι για το στέμμα της πρωταθλήτριας Ευρώπης.
Στο πρώτο οκτάλεπτο η Βουλιαγμένη αντιμετώπισε προβλήματα στην επίθεσή της, καθώς, λόγω άγχους, οι παίκτριες της Καμμένου δεν έκαναν και τις καλύτερες επιλογές. Το αποτέλεσμα ήταν η ελληνική ομάδα να βρεθεί πίσω στο σκορ με 3-2.
Στο δεύτερο οκτάλεπτο η Κατάνια με γκολ της Ραγκούζα πήρε… αέρα δύο γκολ (4-2). Η Τσουκαλά μείωσε σε 3-4, αλλά η ιταλική ομάδα συνέχισε να έχει προβάδισμα δύο γκολ, παίζοντας πολύ καλή άμυνα κατά διαστήματα. Η Τσουκαλά όμως συνέχιζε να κρατάει την ομάδα της εντός παιχνιδιού και με έναν ακόμα κεραυνό από την περιφέρεια μείωσε σε 5-4, για να ισοφαρίσει σε 5-5 η Γερόλυμου.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Βουλιαγμένη άρχισε πολύ δυναμικά, καθώς κατάφερε να ξεκλειδώσει την ιταλική άμυνα και να πάρει ένα προβάδισμα δύο γκολ (7-5). Οι παίκτριες της Καμμένου με άμυνα που τσάκιζε κόκκαλα δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδραση στην Κατάνια στο τρίτο οκτάλεπτο. Η ελληνική ομάδα πήρε προβάδισμα ακόμα και με τέσσερα γκολ, αλλά προς το τέλος του τρίτου οκταλέπτου κατάφεραν οι ιταλίδες και μείωσαν σε 9-7.
Η Βουλιαγμένη είχε πάρει πλέον φόρα και στο τέταρτο οκτάλεπτο ακολούθησε την γνωστή πετυχημένη συνταγή. Η πολύ σκληρή άμυνα και οι σωστές επιθετικές επιλογές χάρισαν στην Βουλιαγμένη μια πολύ μεγάλη νίκη και πλέον θα προσπαθήσει κόντρα στις ρωσίδες της Κίρισι να κατακτήσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Τσάμπιονς Καπ.
Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την Κατάνια): 3-2, 2-3, 2-4, 2-3.
Αν και έχανε 0-1, η Έβερτον έκανε μυθική ανατροπή κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι (3-1), αλλά στο φινάλε οι «πολίτες» βρήκαν δύο γκολ και… τσίμπησαν τον βαθμό (3-3) – Προβάδισμα τίτλου για την Άρσεναλ
Συνεχίζοντας τη μάχη με τη λευχαιμία, ο Ακίλε Πολονάρα ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του και μέσα από ένα συγκινητικό μήνυμα ζήτησε από τους φιλάθλους του μπασκετ να τον θυμούνται όπως ήταν.