Ισχυρή σεισμική δόνηση 7,2 Ρίχτερ «ταρακούνησε» το Μεξικό
Ισχυρός σεισμός 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε την Κυριακή στην πολιτεία Μπάχα Καλιφόρνια στο Μεξικό, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον δύο άτομα, ενώ αρκετοί τραυματίστηκαν. Επί ποδός τα σωστικά συνεργεία στην πόλη Μεξικάλι, όπου έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Ισχυρός σεισμός 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε την Κυριακή στην πολιτεία Μπάχα Καλιφόρνια στο Μεξικό, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον δύο άτομα, ενώ αρκετοί τραυματίστηκαν.
Ο σεισμός σημειώθηκε περίπου στις 01:40 (ώρα Ελλάδος) σε εστιακό βάθος 10χλμ. όπως ανέφερε το Γεωφυσικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS). Έγινε αισθητός, μάλιστα, και σε μεγάλο μέρος της Καλιφόρνια των ΗΠΑ.
Ένας άνδραςσκοτώθηκε, όταν κατέρρευσε το σπίτι του, ενώ ένας άλλος σκοτώθηκε, όταν τον χτύπησε αυτοκίνητο, καθώς έτρεχε έξω κατά τη διάρκεια του σεισμού. Τουλάχιστον 100 άτομα έχουν τραυματιστεί.
Αρκετά άτομα παραμένουν ακόμη παγιδευμένα σε κτίρια στο Μεξικάλι, περιοχή που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Από την δόνηση κατέρρευσε τμήμα του δικτύου ηλεκτροδότησης, διακόπηκαν οι περισσότερες μορφές τηλεπικοινωνιών και σχηματίστηκαν μεγάλα ρήγματα στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Τιχουάνα με το Μεξικάλι.
Στην περιοχή αυτή μάλιστα πολλά δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, δρόμοι και γέφυρεςέχουν υποστεί ζημιές, όπως ανέφερε στο CNN ο διευθυντής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, Αλφρέδο Εσκομπέδο.
Νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές έχουν εκκενωθεί καθώς δεν υπάρχει ούτε ρεύμα, ούτε νερό και οι ασθενείς μεταφέρονται σε νοσοκομεία διπλανών περιοχών.
Σωστικά συνεργεία μαζί με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά έχουν ήδη σπεύσειστις σεισμόπληκτες περιοχές, όπως αναφέρει το BBC.
Η πόλη Καλέξικο,απέναντι από το Μεξικάλι από την άλλη πλευρά των συνόρων, υπέστη υλικές ζημιές αλλά δεν έχουν αναφερθεί απώλειες. Σειρά μετασεισμών αναστάτωσαν την περιοχή γύρω από το επίκεντρο κοντά στην πόλη Γουαδαλούπε Βικτόρια, επί ώρες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- ΚΚΕ: Ο Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι «’κόφτης’ στα δίκαια αιτήματα των αγροτών είναι η ΕΕ»
- Αγρότες: Δυσπιστία για τη συνάντηση της Δευτέρας – Ψαλιδίζει τις προσδοκίες ο Μητσοτάκης
- Κώστας Τούμπουρος: Ο Τσίπρας κυβέρνησε, στις πιο δύσκολες συνθήκες των τελευταίων ετών, δεν δείλιασε, δεν υποχώρησε
- Ολυμπιακός – Παναθλητικός 76-67: Πήραν τη νίκη οι «ερυθρόλευκες» και τώρα… τελικός
- Στέλιος Μάινας: «Καμιά φορά βλέπω τους Μεν και τους Δεν και λέω: τι έκανες ρε φίλε, ρεζίλι»
- Πειραιάς: Ένοπλη ληστεία σε ξενοδοχείο – Άρπαξαν 3.500 ευρώ, συνελήφθη ανήλικος
