«Παρών» στην επανάληψη της δίκης του, στις 13 Απριλίου, πρόκειται να πει ο Ράντοβαν Κάρατζιτς, σύμφωνα με δηλώσεις ενός από τους νομικούς του συμβούλους.

«Ο Δρ Κάρατζιτς θα είναι παρών στο δικαστήριο στις 13 Απριλίου και έχει πρόθεση να να συμμετάσχει πλήρως στη δίκη του» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πίτερ Ρόμπινσον.

Το Εφετείο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για Εγκλήματα Πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία είχε απορρίψει την έφεση του Κάρατζιτς, ο οποίος επιθυμούσε νέα αναβολή της δίκης.

Ο πρώην ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για γενοκτονία, εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας για το ρόλο που διαδραμάτισε στον πόλεμο της Βοσνίας (1992-1995), από τον οποίο έχασαν τη ζωή τους 100.000 άνθρωποι και 2,2 εκατομμύρια εκτοπίστηκαν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ