«Παράγοντας-κλειδί» η Συρία για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή, τονίζουν οι ΗΠΑ
Η δέσμευση της Συρίας υπέρ της ειρήνης στη Μέση Ανατολή αποτελεί προτεραιότητα για την Ουάσινγκτον, καθώς η Δαμασκός είναι «βασικός παράγοντας» για την επίτευξη αυτού του στόχου, δήλωσε ο Αμερικανός γερουσιαστής Τζον Κέρι μετά από συνάντησή του με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασαντ στη Δαμασκό.
Η δέσμευση της Συρίας υπέρ της ειρήνης στη Μέση Ανατολή αποτελεί προτεραιότητα για την Ουάσινγκτον, καθώς η Δαμασκός είναι «βασικός παράγοντας» για την επίτευξη αυτού του στόχου, δήλωσε ο Αμερικανός γερουσιαστής Τζον Κέρι μετά από συνάντησή του με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασαντ στη Δαμασκό.
«Η Συρία είναι ένας παράγων-κλειδί για την επίτευξη της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Τζον Κέρι, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας.
«Η απόφαση της κυβέρνησης Ομπάμα να στείλει πρεσβευτή στη Δαμασκό είναι η απόδειξη ότι η εμπλοκή της Συρίας είναι μια προτεραιότητα στο υψηλότερο επίπεδο της κυβέρνησής μας» προσθέτει.
Σε ένδειξη κατευνασμού των διμερών σχέσεων, οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν πρόσφατα να ξαναστείλουν πρεσβευτή στη Δαμασκό μετά από πέντε χρόνια.
Ο διορισμός πάντως του Ρόμπερτ Φορντ, του διπλωμάτη που επελέγη από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για τη θέση αυτή, μένει να επικυρωθεί από τη Γερουσία, διαδικασία που ο Τζον Κέρυ υποσχέθηκε να γίνει «το συντομότερο δυνατό».
Η Ουάσινγκτον είχε ανακαλέσει τον προκάτοχό του μετά τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου Ραφίκ Χαρίρι τον Φεβρουάριο του 2005, για την οποία η Συρία είχε καταστεί δακτυλοδεικτούμενη. Η Δαμασκός έχει αρνηθεί κάθε ανάμειξη.
«Η Συρία και οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδιαφέρονται πολύ για μια ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις διαφορές τους, αλλά επίσης και για τα πολλά σημεία συμφωνία τους σχετικά με τις προοπτικές για ειρήνη στη Μέση Ανατολή» δήλωσε ο Κέρι.
Ο πρώην υποψήφιος των Δημοκρατικών για το Λευκό Οίκο είπε ότι είχε με τον Μπασάρ αλ-Ασαντ «μία πολύ θετική συνομιλία για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στην περιοχή».
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας