
J. & P. – ΑΒΑΞ : Μείωση ενοποιημένου κύκλου εργασιών κατά 4,6% και αύξηση κατά 28,8% στα καθαρά ενοποιημένα κέρδη δείχνουν τα αποτελέσματα του 2009. Προτεινόμενο Μέρισμα Χρήσης 2009: €0,04 ανά μετοχή
Η J&P-ΑΒΑΞ Α.Ε. γνωστοποιεί ότι σύμφωνα με τον ισολογισμό της 31.12.2009 τα καθαρά ενοποιημένα κέρδη μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας αυξήθηκαν κατά 28,8% στα €27,1 εκ κατά το 2009 έναντι των €21,0 εκ του 2008, συμπεριλαμβάνοντας έκτακτη φορολογική εισφορά ύψους €0,6 εκ. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου το 2009 μειώθηκε κατά 4,6% στα […]
Η J&P-ΑΒΑΞ Α.Ε. γνωστοποιεί ότι σύμφωνα με τον ισολογισμό της 31.12.2009 τα καθαρά ενοποιημένα κέρδη μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας αυξήθηκαν κατά 28,8% στα €27,1 εκ κατά το 2009 έναντι των €21,0 εκ του 2008, συμπεριλαμβάνοντας έκτακτη φορολογική εισφορά ύψους €0,6 εκ.
Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου το 2009 μειώθηκε κατά 4,6% στα €945,7 εκ έναντι €991,1 εκ του 2008. Τα κέρδη πρό φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας ενισχύθηκαν κατά 23,4% στα €34,9 εκ το 2009 έναντι των €28,3 εκ του προηγούμενου έτους.
Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των ήδη υπογεγραμμένων και προς υπογραφή συμβάσεων του Ομίλου στο τέλος του 2009 ανερχόταν σε €2,6 δις.
Η Διοίκηση του Ομίλου J&P-ΑΒΑΞ αποφάσισε να προτείνει στην Ετήσια Τακτική Συνέλευση των μετόχων του, η οποία θα συγκληθεί την 30.06.2010 με νεώτερη ανακοίνωση, την διανομή μερίσματος ύψους €0,04 ανά μετοχή για την οικονομική χρήση 2009.
Η J&P-ΑΒΑΞ συμμετείχε με ποσοστό 48,52% στην κοινοπραξία η οποία υπέγραψε τον Απρίλιο του 2009 σύμβαση συνολικού ύψους €142,9 εκ για την κατασκευή του ποδοσφαιρικού σταδίου του Wroclaw στην Πολωνία. Κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου προέκυψαν διενέξεις μεταξύ του Κύριου του Εργου και της Αναδόχου Κοινοπραξίας και κατόπιν διαπραγματεύσεων κατέληξαν σε φιλικό διακανονισμό με τον οποίο αποφάσισαν από κοινού τη λύση της σύμβασης.
Από τη λύση της σύμβασης προέκυψε τελική λογιστική ζημία για την J&P-ΑΒΑΞ ύψους €1,5 εκ η οποία καταγράφηκε στα οικονομικά αποτελέσματα του 4ου τριμήνου του 2009. Με τον υπογραφέντα φιλικό διακανονισμό δρομολογήθηκε άμεσα η εξόφληση των εκτελεσθεισών εργασιών και η επιστροφή των εγγυητικών επιστολών καλής εκτέλεσης προς την Ανάδοχο Κοινοπραξία χωρίς να επιβαρυνθεί η J&P-ΑΒΑΞ με κανενός είδους ποινικές ρήτρες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Ο Τραμπ αφήνει «χώρο» για διαπραγματεύσεις, αλλά «διατηρεί όλες τις επιλογές στο τραπέζι»
- Βραζιλία: Ανακαλεί τον πρεσβευτή της στο Μπουένος Αϊρες μετά τις «προσβλητικές» δηλώσεις του Μιλέι
- ΛΔ Κονγκό: 3.200 κρούσματα του Εμπολα, συμπεριλαμβανομένων 1.405 θανατηφόρων
- Γερμανία: Ο υπουργός Μεταφορών ζητά την απόλυσή του κάνοντας λόγο για «αναξιοπρεπή κατάσταση»
- Ουκρανία: «Χτυπήθηκαν λιμάνια και πλοία» από τις ρωσικές δυνάμεις ενώ βυθίστηκε το Golden Leo
- Βιετνάμ: 17 ναυτικοί αγνοούνται έπειτα από ναυάγιο φορτηγού στη Νότια Σινική Θάλασσα
- Πετρέλαιο: Πτώση των τιμών κατά 5% και πλέον εξαιτίας ελπίδων για συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν
- Στενά του Ορμούζ: Αυτός είναι ο άνθρωπος που έπεισε τον Τραμπ να μην τα βομβαρδίσει άλλο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442